Víťaz súťaže Ohnivé pero Q1 2019

ohnive pero
Oskar Kane 1
Marian Velky, 2. miesto
Jana Tabačková, 3. miesto


Píšte ako profesionál! Štylistický editor Umberto vám pomôže víťaziť v súťažiach.


Tohoročné jarné kolo súťaže Ohnivé pero Q1 2019, ktoré je už 24. v poradí, s predstavovaním súťažných poviedok skončilo. Od februára 2019 bolo na našom webe prezentovaných 43 poviedok. V tomto kole žánrovo prevažoval horor a štýl, ktorý by sme mohli nazvať magickým realizmom. Našla sa však aj klasická fantasy, klasická scifi – vedecká aj space opera, a do slušného počtu poviedok sa vkradol humor a satira. V mene autorov ďakujem všetkým čitateľom za ich priazeň a konštruktívne komentáre k súťažným textom a tiež za ich hlasy.

Poviedok bolo tentokrát viac, nuž aj hlasovanie prebiehalo štedro, čitatelia rozdali spolu 1279 správne odoslaných bodov. Ako po minulé kolá, niekoľko hlasov muselo byť vyškrtnutých z dôvodu nesplnenia podmienok hlasovania. Preto by sme radi pripomenuli niektorým autorom, že ak už robia kampaň za svoju poviedku, nech to aspoň robia poriadne.

Pri tejto príležitosti zároveň avizujeme zmenu v systéme hodnotenia, ktorá nabehne už v nasledujúcom, jesennom kole súťaže.


A kto vyhral?

Víťazom jarného kola súťaže Ohnivé pero Q1 2019 sa s počtom 102 bodov stáva Oskar Kane so svojou scifi poviedkou Červia diera.

Tesne za ňou na druhom mieste stojí Marián Veľký, ktorý sa vo svojej poviedke pýta: Kam to až všetko dospelo?, nuž a on dospel k 92 bodom.

Tretie miesto s počtom 87 bodov získala Jana Tabačková so svojím tanečným číslom Súmrak v Seville.


Víťaz získava 40 eur a diplom. Poviedka na 2. mieste bude odmenená dvoma knihami a diplomom a poviedka na treťom mieste bude odmenená knihou a diplomom. Knižné ceny nám poskytli vydavateľstvá Artis Omnis, Tatran, Ikar, Hydra, Vydavateľstvo spolku slovenských spisovateľov a Fantom Print.

Knihu získava aj jeden z hlasujúcich, z ktorých sme vyžrebovali Michala D. zo Sniny. Ak do hlasovacieho formulára uviedol správnu adresu, môže očakávať balíček od redakcie Fandom.sk.

Odovzdanie cien dohodneme s ocenenými autormi v najbližších dňoch.

Všetkým srdečne gratulujeme a ostatným prajeme veľa úspechov v ďalších kolách súťaže Ohnivé pero.


Najbližšie kolo Ohnivého pera Q2 2019 začína vo septembri 2019 za rovnakých podmienok. Autori môžu súťažné prázdniny využiť cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .doc, .docx, .rtf alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero. Aj tí, pre ktorých to nie je samozrejmosťou, by sa mali v e-maile pokúsiť slušným spôsobom formulovať, čo chcú, aby sme s poviedkou urobili. Ak nám navyše napíšete niečo o sebe, potešíte nás. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Odporúča sa autorom vynechať z textu grafické barličky, ako sú kurzíva či bold, pretože kto nedokáže osobu, čin či jav zvýrazniť jazykovými prostriedkami, tomu už finty s písmom veľmi nepomôžu.

Želáme autorom mnoho tvorivých myšlienok a trpezlivosti pri zavŕšení ich diel.

Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

Zároveň ďakujeme čitateľom za doterajšiu priazeň a v Ohnivom pere sa stretneme zasa na jeseň.


Na záver tabuľka s celkovým hodnotením.

Ohnivé pero XXIV


1279


Aktuálne novinky zo sútaže sa môžete dozvedieť aj na facebookovskej stránke súťaže Ohnivé pero, kde nájdete napríklad fotografie zaslaných a prevzatých cien pre súťažiacich.

Alexandra Pavelková
gestorka súťaže


24. júna 2019
Fandom SK