Chcete publikovať poviedku?

Ak chcete publikovať poviedku na našom portáli, máte niekoľko možností:

  1. Prihlásiť sa do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero. Všetky poviedky, ktoré splnia podmienky súťaže, sú postupne uverejnené (bez redakčných úprav) a vy môžete získať okrem ceny pre víťaza aj cenné komentáre od čitateľov. Súťaž má ročne dve kolá, jarné a jesenné, a v priebehu roka je v jej rámci publikovaných na našom portáli približne 60 poviedok.
  2. Prihláste sa do súťaže Poviedka Istroconu. Finálové poviedky sú v priebehu leta uverejnené na našom portáli a okrem ceny pre víťaza tiež môžete získať aj podnetné komentáre od čitateľov. Navyše vaše poviedky v dvoch kolách ohodnotí aj odborná porota.
  3. Treťou možnosťou je vydať vlastnú zbierku poviedok a my v rámci propagácie môžeme uverejniť úryvok z vašej knihy – napríklad jednu poviedku.

Aj iné súťaže však poskytujú autorom možnosť publikovať poviedku knižne – buď v tlačenej forme, alebo elektronicky, pravda, len ak pošlete takú súťažnú prácu, aká sa dostane do užšieho výberu. Pod týmto linkom nájdete zoznam literárnych súťaží v žánri fantastiky, kam môžete poslať slovenskú poviedku s nádejou, že bude publikovaná.


Ak nechcete ísť cestou súťaží, máte niekoľko možností ako dostať svoju poviedku do knihy alebo časopisu. Alebo ako si vydať svoju vlastnú knihu. Tieto sú podrobne opísané v 4. časti Spisovateľskej alchýmie s názvom Ako sa vlichotiť cisárovi. Ak však chcete mať reálnu šancu, že váš rukopis nejaký redaktor alebo čitateľská obec prijmú pozitívne, venujte zvýšenú pozornosť aj predchádzajúcim trom častiam Spisovateľskej alchýmie:

1. časť – Desať chýb, ktoré otrasú kariérou nádejného spisovateľa

2. časť – Ako postaviť zlatú vežu

3. časť – Ako oživiť golema

Alebo skúste nejaký vlastný postup a v prípade, že sa dočkáte úspechu, dajte nám vedieť. Budeme radi.