Predstavujeme – Janko Iša: Kladivák 2 - Čierny kráľ

Kladivák 2 - Čierny kráľ

Netrpezlivo očakávané pokračovanie Kladiváka od slovenského autora Janka Išu bude čoskoro na svete. Fanúšikovia tejto drsnej mestskej fantasy sa môžu tešiť na knihu, ktorá vychádza na Mikuláša.


Anotácia

V Pressburgu zúri vojna gangov. Nikto neverí nikomu, každý bojuje s každým a ulicami tečú potoky krvi. Všetci chcú získať neznámu substanciu, ktorá mení pouličných vagabundov na smrtiace stroje. Veria, že si tak zaistia najvyššiu pozíciu v potravinovom reťazci nočného mesta, v ktorom neplatia žiadne pravidlá ani zákony. Uprostred bojov na život a na smrť sa ocitá Kladivák. Desiatky nepriateľov drví svojou Rukou a vrecká má plné granátov. Bude to stačiť? Z temnej noci totiž prichádza to najväčšie zlo. Pre všetkých. Nenávisť, krv, popol a roztavený asfalt − to je kokteil, ktorý vám Kladivák vo svojom druhom pokračovaní naservíruje po litroch.

Knihu Čierny kráľ si môžete predobjednať napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 15 % (zľava platí do 14. 12. 2021), pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Hlave tejto partie Dorfákov nikto nepovedal inak ako Dudi. Alebo agresívne hovado, no takých už žilo len málo, čo by si to mohli dovoliť.

Dudi reprezentoval starú školu, etalón pressburského gangstra z nočných ulíc. Zažltnuté mastné tričko, zapravené v rifliach, a cez to prehodená kožená letecká bunda. Celý obraz dokresľoval zastrčený revolver za opaskom na bruchu, hrdo všetkým na očiach.

„Dudi chce niečo povedať,“ utíšil chlapov jeden z jeho najbližších a zvyšok Dorfákov v tom momente stíchol. Ich šéf budil obrovský rešpekt aj medzi svojimi. Povesť ho predchádzala. Začínal ako výpalník, a už vtedy sa ho všetci obávali, lebo používal najbrutálnejšie praktiky. Práve jeho drzosť a kruté metódy boli roky známe aj mimo územie Bischdorfu, kde každodenne pôsobil. Takýto prístup a zastrašovacie schopnosti ho postupne vystrelili na vrchol a stal sa pravou rukou samotného Gregora, otca mafie z robotníckych ubytovní Bischdorfu. Dorfákov.

„Dík, bratku. Chlapi, nestretli sme sa tu náhodou! Máme čo oslavovať.“ Dudi s týmito slovami ukázal na hromadu tmavých prepraviek, ktorá bola na zemi za ním. „Vodka, pivo! A aj niečo do nosa!“ Pri poslednej vete siahol do vnútorného vrecka bundy a vytiahol macatý sáčok plný bieleho prášku.

Chlapi spustili radostný rehot. Chľastom nikdy nepohrdnú, no nikto si zatiaľ nenalieval. Čakali, kým Dudi skončí svoj príhovor.

„Náš patrón, pán Gregor, sa rozhodol rozšíriť svoje teritórium. Je čas, aby sme všetkým ukázali, čoho sme naozaj schopní! A tu, na tomto mieste, sa to všetko začne. Otvoríme tu náš nový podnik! Všetkým rovno pod papuľou!“ Po týchto slovách začali chlapi ako na povel znovu burácať. „Najlepšie pivo a najkrajšie ženy a všetko v okolí pod našimi krídlami. Čaká nás veľa prace, ale teraz… chľastáme!“

Dlhšiu ukážku z knihy Čierny kráľ si môžete prečítať na Martinuse, ak kliknete na tento link


Podrobnosti o knihe

Čierny kráľ
Séria Kladivák, 2. časť
Žáner: splatter
Autor: Janko Iša
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Ilustrácie: Martin Cuco Luciak
Počet strán: 356
Rok vydania: 2021
Väzba: brožovaná
Jazyk: slovenský
ISBN: 9788082011268


O autorovi

Janko Iša (1985) pochádza z Bratislavy, kde žije, pracuje a píše. Vo svojich príbehoch holduje dynamike, akčnosti, drsnému humoru či irónii. Román Kladivák: Čierny kráľ je knižným pokračovaním tohto obľúbeného hrdinu. Jeho prvý diel a zároveň debutový román Kladivák: Temnota z Pressburgu (2016) voľne nadväzuje na poviedku Kladivák, ktorá vyhrala súťaž Cena Fantázie 2015 aj Cenu Béla 2015 za najlepšiu hororovú poviedku.

Autor si svojich fanúšikov získal práve akčnými príbehmi z rôznych svetov, ktoré publikoval v niekoľkých poviedkových zbierkach. Poviedka Medzi regálmi (2012) získala Cenu Béla a vyšla v zborníku Fantázia 2012, do češtiny preložené poviedky Kšeft a Revize jízdenek vyšli v Knihe bolesti (2013), Bratislavský upír v antológii Fantastická 55 (2013), poviedka Manifest v hororovej knihe Na hroby (2014), Beštia v internetovom časopise Howard (2015), Kladivák v zborníku Fantázia 2015 a westernová poviedka Peklo v Montane sa nachádza v antológii Zombie apokalypsa (2016). Poviedka Setři mě, ktorú napísal s Honzom Vojtíškom, vyšla v knihe Sešívance (2018) a celé to uzatvára najnovšia poviedka Hriešnik v multižánrovom diele Slovensko komické (2021).


Súvisiace linky

Podporte Slovensko Komické

Recenzia – Honza Vojtíšek: Sešívance

Recenzia: Temnota z Pressburgu (rec. Ján Blažovský)

Recenzia: Temnota z Pressburgu (rec. Richard Gullath Bojničan)

Prichádza Temnota z Pressburgu

Pozvánka: Temnota z Pressburgu zaútočí na Bratislavu

Oficiálna stránka Kladiváka

Cena Fantázie: Kladivák – Janko Iša


3. decembra 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií