Prichádza Temnota z Pressburgu

Kladivak promo

Pressburg, temné mesto, kde platí len jeden zákon – zákon silnejšieho. Mesto, kde žijú len lovci a ich korisť. A on je lovec. Tvrdý chlap, doslova kovaný z ocele – Kladivák. Svojou Rukou a obrovským arzenálom je pripravený trhať nepriateľov na kusy.

Ľudia umierajú, nepriateľov pribúda, nábojov má však dosť. Nebojí sa, smrť nie je to najhoršie, čo v živote videl. Ale keď tajný Rád Majstrov prebudí ozajstnú temnotu, mesto zachváti divoký boj. Pressburg sa začne topiť v krvi a popole a Kladivák musí čeliť vlastnému osudu…


Keď vo vlaňajšom ročníku Martinus Ceny Fantázie vyhral Janko Iša so svojou poviedkou Kladivák, bol to jeho dvojnásobný zásah do čierneho. Spolu s hlavnou trofejou si domov odniesol aj víťazstvo v pridruženej Cene Béla za najlepší horor. Po roku sa z Kladiváka stala ústredná postava pripravovaného románu s názvom Temnota z Pressburgu.

„Okamžite nám bolo jasné, že príbeh o Kladivákovi je niečo, čo treba chytiť za pačesy a nepustiť. Ponúkal skvelý námet na rozsiahlejší text, román, aký na Slovensku doteraz nevyšiel. Dnes sa karta obracia a románový príbeh o mužovi, ktorého remeslom je smrť, s názvom Temnota z Pressburgu sa pomaly stáva skutočnosťou,“ hovorí Andrea Harmanová z vydavateľstva Artis Omnis.

Kniha sa bude krstiť symbolicky na vyhlasovaní výsledkov aktuálneho ročníka MCF. No kým na ňu budete netrpezlivo čakať, vydavateľstvo Artis Omnis spolu s autorom pripravili pre všetkých chutné predjedlo. Na premakanej stránke Kladivak.sk nájdete skvelé ilustrácie Martina Luciaka, dozviete sa, ako sa akčný hrdina z nočného Pressburgu páči napríklad Ďurovi Červenákovi a ďalším známym menám, dočítate sa mnohé pikošky o tom drsnom chlapíkovi s oceľovou rukou. A napokon, môžete si stiahnuť voľne sprístupnený prológ a prvú kapitolu, ktoré vás presvedčia o tom, že na Slovensku sa rodí nová hviezda.

Knihu Temnota z Pressburgu si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorovi

Janko Iša (1985) pochádza z Bratislavy, kde žije s manželkou a dvoma deťmi. V svojich príbehoch holduje dynamike, akčnosti a drsnému humoru či irónii. Jeho debutový román Kladivák: Temnota z Pressburgu (2016) voľne nadväzuje na poviedku Kladivák, ktorá vyhrala súťaž Martinus Cena Fantázie 2015 a zároveň aj Cenu Béla 2015 za najlepšiu hororovú poviedku.

Autor si svojich fanúšikov získal práve akčnými príbehmi z rôznych svetov, ktoré publikoval v niekoľkých poviedkových zbierkach. Poviedka Medzi regálmi (2012) získala Cenu Béla a vyšla v zborníku Fantázia 2012, do češtiny preložené poviedky Kšeft a Revize jízdenek vyšli v Knihe bolesti (2013), Bratislavský upír v zbierke Fantastická 55 (2013), poviedka Manifest v hororovej knihe Na hroby (2014), Beštia v internetovom časopise Howard (2015), Kladivák v zborníku Fantázia 2015 a westernová poviedka Peklo v Montane sa nachádza v zbierke Zombie Apokalypsa (2016). Všetci hrdinovia z jeho príbehov majú jednu vec spoločnú. Naozaj existujú…


Súvisiace linky

Facebookovská stránka pripravovanej knihy Kladivák

Kladivak.sk

Cena Fantázie: Kladivák – Janko Iša

Víťaz Martinus Ceny Fantázie 2015 je už známy


30. septembra 2016
Fandom SK - PR