Hlasovanie o víťazovi súťaže Ohnivé pero Q1 2017

ohnive pero

Tohoročné jarné kolo súťaže Ohnivé pero Q1 2017, ktoré je už jubilejné 20. v poradí, s predstavovaním súťažných poviedok skončilo. Od februára 2017 bolo našom webe prezentovaných 26 poviedok. Pribudli noví autori, ale zapojili sa aj ostrieľaní. Pribudlo nových autorov a objavilo sa pár stálic. Toto kolo bolo žánrovo pestré, od klasickej space opery cez klasický horor po klasickú fantasy, i keď niektorí autori sa fantastiky len dotkli. V mnohých poviedkach zarezonovala snaha o humor. V mene autorov ďakujem všetkým čitateľom za ich priazeň a konštruktívne komentáre k súťažným textom. A teraz zostáva posledná radostná povinnosť – rozhodnúť o víťazovi.

Ktorú poviedku vyberiete ako najlepšiu?

Stručne si pripomeňme víťazov predchádzajúcich kôl:

Q2 2016 vyhral Zdeno Ash Mikláš s poviedkou Pád Kapitána Ameriku.

Q1 2016 vyhral Miro Švercel s poviedkou Max i Pes Fík.

Q2 2015 vyhrala Alica Rumanová s poviedkou Poludníček.

Q1 2015 vyhrala Mária Juríková s poviedkou Správne rozhodnutie.

Q2 2014 vyhral Jan A. Braun s poviedkou Mňáááu aneb kvantová mechanika a relativita je zrádná záležitost.

Q1 2014 vyhrala Bea Tomash s poviedkou Kvapka na odvahu.

Q2 2013 vyhral Culter s poviedkou Zviera chce žrať.

Q1 2013 vyhrala Bea Tomash s poviedkou Obyčajný deň (pôvodný víťaz hlasovania sa vzdal svojho miesta v jej prospech).

Q2 2012 vyhral Mayo s poviedkou Tunely.

Q1 2012 vyhral Dodo Hanes s poviedkou Reality šou.

Q2 2011 vyhral Janko Iša s poviedkou Pád.

Q1 2011 vyhral Richard ´Regis´ Zamec s poviedkou Rodinný amulet.

Q2 2010 vyhral Zdeno ´Ash´ Mikláš s poviedkou Posledné krkavčie pierko.

Q1 2010 vyhrali: Alexander Rybak s poviedkou Tichá noc.

Q3 2009 vyhral: Lamahe s poviedkou Dostatočný trest.

Q2 2009 vyhrali: Alexander Rybak s poviedkou Dobrá kúpa a Zdeno „Ash“ Mikláš s poviedkou Smrad.

Q1 2009 vyhrala Soňa Lantajová s poviedkou Čistá provokácia.

• V Q4 2008 zasadol na pomyslený kvetinový trón pre víťaza Miloš Ferko s poviedkou Trón pre kráľovnú.

Systém hlasovania je rovnaký ako dosiaľ. Každý hlasujúci musí označiť štyri súťažné súťažné poviedky (hlasuje sa za poviedku, nie za autora), avšak POZOR, pri hlasovaní záleží na poradí. To znamená, že zo štyroch poviedok, ktoré vyberiete, PRVÁ, za ktorú kliknete, dostane najviac bodov (4) a ŠTVRTÁ najmenej (1). Body, ktoré ste svojmu favoritovi priradili, sa vám ukážu hneď po zakliknutí príslušnej poviedky. Ostatným poviedkam, ktoré neoznačíte, zostane 0 bodov, ale nevadí, možno sa zapáčia inému čitateľovi.

UPOZORNENIE: Pokiaľ hlasujúci nezaklikne 4 poviedky, jeho hlasovanie bude neplatné.

Vaše údaje, ktoré uvediete do hlasovacieho formulára, budú použité len na účel tohto hlasovania. Hlasujúci, ktorý nevyplní všetky požadované údaje, bude diskvalifikovaný, jeho hlas bude neplatný, a tým pádom sám seba ukráti aj o možnosť výhry zaujímavej ceny.

Hlasovať môžete do 8. júna 2017 do 12:00 hod. Víťaza 1. kola súťaže Ohnivé pero 2017 ohlásime 12. júna 2017 a e-mailom si dohovoríme výber a spôsob zaslania cien.

Víťaz teda získava diplom a kolekciu kníh z ponuky vydavateľstiev Ikar, Artis Omnis, Hydra, Vydavateľstvo spolku slovenských spisovateľov, Fantom Print alebo audiokníh z Audioteka.com podľa vlastného výberu (z ponuky). Aby čitatelia neobišli nakrátko, knižnú odmenu – najnovšie vydanie knihy Stephena Kinga To alebo inú knihu podľa vlastného výberu získa aj jeden z jeden vyžrebovaný hlasujúci. Knihy víťazovi i výhercovi zašleme po dohode čo najskôr.

Oprášte si teda spomienky, tí zábudlivejší ešte môžu preletieť jednotlivé súťažné poviedky, a pristúpte k hlasovaniu o víťazovi Ohnivého pera Q1 2017.

Nezabudnite – tu za svoj hlas dostanete viac než sľuby!


Hlasovací formulár

Hlasovanie trvá do 8. júna 2017 do 12:00 hod. Po tomto termíne sa už hlasovací formulár nezobrazí.


Najbližšie kolo Ohnivého pera Q2 2017 začína v septembri 2017. Netreba sa teda s posielaním nových súťažných prác ponáhľať, ale môžete si naplno užiť prázdniny a dovolenky. Autori môžu využiť čas cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .docx alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@fandom.sk. Ako predmet použijú heslo Ohnivé pero. Tí, pre ktorých to nie je samozrejmosťou, by sa mali v e-maili pokúsiť zmysluplne formulovať, kvôli čomu nám text posielajú. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero. Odporúča sa autorom vynechať z textu grafické barličky, ako sú kurzíva či bold, pretože kto nedokáže osobu, čin či jav zvýrazniť jazykovými prostriedkami, tomu už finty s písmom nepomôžu.

Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

Zároveň ďakujeme čitateľom za doterajšiu priazeň a v Ohnivom pere sa stretneme zasa na jeseň.

Alexandra Pavelková


22. mája 2017
Fandom SK