Prichádza Žena se lvem

zena se lvem - obalka

Chcete spoznať popredné dámy českej a slovenskej fantastickej literatúry a užiť si v ich podaní pestrú paletu všemožných fantastických žánrov?

Tak sa pripravte! Prichádza totiž Žena se lvem!

České i slovenské autorky fantastiky už za sebou majú veľa úspechov, veď napríklad sci-fi sága Mycelium Vilmy Kadlečkovej oslňuje čitateľov aj kritikov, Františka Vrbenská je známa svojou fantastickou odbornou i popularizačnou tvorbou, Julie Nováková okrem úspechov na českom trhu pravidelne publikuje v zahraničných magazínoch ako Asimov's či Clarkesworld, Lenona Štiblaríková je držiteľkou Encouragement Award 2014 a poviedky Zusky Stožickej boli preložené nielen do češtiny, ale aj do poľštiny, angličtiny a dokonca aj do esperanta! Doteraz však nevznikla žiadna reprezentatívna antológia z ich diela. Žena se lvem má za cieľ to zmeniť a práve vy k tomu môžete prispieť!

„Veľa ľudí sa domnieva, že fantastika je hlavne doménou mužov. Aj napriek nezabudnuteľnému odkazu Wellsa, Verna, Asimova a ďalších spisovateľov musím oponovať. Autorky prispeli rovnakou mierou k zrodu fantastickej literatúry. Spomeňme len Frankensteina Mary Shelleyovej, základný kameň gotickej literatúry! Alebo si vezmime takú Ursulu Le Guinovú alebo Connie Willisovú, ktoré považujeme za veľmajsterky žánru,“ hovorí Zuzana Hloušková, iniciátorka projektu.

Žena se lvem je klasický motív tarotovej karty Sila. Rovnako sa volá aj chystaný prvý zväzok štvordielnej antológie rýdzo ženskej fantastiky, do ktorej prispelo aj niekoľko slovenských autoriek. Ste pripravení na literárnu hostinu so štyrmi chodmi s lákavými a pestrými pokrmami, ktorú vám pripravili popredné dámy českej a slovenskej fantastickej literatúry? Servírujeme fantasy, sci-fi, horor, steampunk, postapo, humor, kyberpunk, alternatívnu históriu … Už sa vám zbiehajú sliny?

Pomôžte nám vydať prvý zväzok Žena se lvem a dočkáte sa potom lavínovo i ďalších zväzkov. V nich sa môžete tešiť napríklad na Zuzanu Droppovú, Katarínu Čavojovú, Líviu Hlavačkovu, ba aj na Alexandru Pavelkovú. Navyše môžete spoločne so svojím príspevkom získať pekné darčeky pod stromček alebo začať zbierať originálne výkladové karty inšpirované jednotlivými poviedkami. Viac informácií sa dozviete na stránke projektu Žena se lvem.


Súvisiace linky

Recenzia: Žena se lvem

Prichádza Žena se lvem

Súťaž o knihu Žena se lvem

Výsledky súťaže o knihu Žena se lvem


3. novembra 2016
Fandom SK - PR