Päť kameňov mechatroniky: Prvá Avengerka - fanfilm

Prvá Avengerka

Mladí vedci a študenti mechatroniky z Fakulty elektrotechniky a informatiky STU sa rozhodli nadviazať na svoj minuloročný fanfilm o mechatronike na motívy Avengers a natočili pokračovanie inšpirované blockbustrami Captain Marvel a Avengers: Endgame s názvom Päť kameňov mechatroniky: Prvá Avengerka. Rovnako ako minule je film plný špeciálnych vizuálnych efektov, a tak uvidíte aj cestovanie kvantovou ríšou alebo Starkove hologramy. (Mimochodom, Stark je tu nomen omen, pozn. red.)

Pre účely filmu bolo tiež pomocou 3D tlače vytvorených viacero rekvizít z univerza Marvelu, ako napríklad rukavica nekonečna, Lokiho žezlo, Mjolnir, Stormbreaker a podobne.

Tvorcovia sa snažili byť maximálne autentickí. Celý produkčný tím, vrátane hercov, pochádza z fakulty, vrátane samotnej Prvej Avengerky. Táto študentka mechatroniky spolupracuje tiež na celouniverzitnom projekte STUBA Green Team, v rámci ktorého sa vyvíjajú a konštruujú elektrické formuly do medzinárodných súťaži. Vo videu tak nevidíme dabléra, ale Avengerka reálne na formule jazdí, pričom sa podieľala aj na jej konštrukcii.

Fanfilm prezentuje bakalársky študijný program Automobilová mechatronika na FEI STU BA. Kladie dôraz na nové študijné zameranie Inteligentné technológie a systémy orientované aj na moderné informačno-komunikačné technológie a automatizáciu v mechatronike.

Viac informácií o odbore Mechatronika nájdete na stránke STU FEI – Mechatronika alebo na facebookovskej stránke Mechatroniky.


Fanfilm Päť kameňov mechatroniky: Prvá Avengerka


Fanfilm Päť kameňov mechatroniky: Prvá Avengerka si môžete pozrieť aj priamo na YouTube.


Súvisiace linky

Mladí vedci a študenti natočili fanfilm o mechatronike na motívy Avengers

Mladí vedci natočili fanfilm Päť kameňov mechatroniky: Prvá Avengerka


15. apríla 2020
Fandom SK - PR