Mladí vedci a študenti natočili fanfilm o mechatronike na motívy Avengers

Fanfilm Pär kameňov mechatroniky

Keď sa zábava spája s vedou, hobby s praxou a nadšenie pre technológie budúcnosti s reálnym životom, ľudstvo zvyčajne urobí krok dopredu. Môžete ho urobiť aj vy.


Mladí vedeckí pracovníci, ktorí pôsobia na Ústave automobilovej mechatroniky Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, ten krok už urobili. Aby ukázali, čo obnáša ich odbor, natočili so študentmi propagačný fanfilm Avengeri: Päť kameňov mechatroniky. Tento film predstavuje bakalársky študijný program Automobilová mechatronika. Zároveň približuje nové študijné zameranie Inteligentné technológie a systémy orientované aj na moderné informačno-komunikačné technológie a automatické riadenie v mechatronike.

Fanfilm prezentuje mechatroniku ako moderný odbor 21. storočia, ktorý spája štyri rovnocenné oblasti: mechaniku, informatiku, elektroniku a automatizáciu. Ak neviete, čo si máte pod spojením „automobilová mechatronika“ predstaviť, pozrite si toto video. Ak si to predstaviť viete, pozrite si ho aj tak a bavte sa. Tí, ktorí ešte nie sú rozhodnutí, akým smerom sa má uberať ich profesijná cesta, to možno zistia práve teraz.


Avengeri: Päť kameňov mechatroniky – Automobilová mechatronika FEI STU – fanfilm na motívy Avengers


Zdroj: Erik Kučera a Oto Haffner, FEI STU.

Viac informácií o tomto odbore sa dozviete na stránke o automobilovej mechatronike FEI STU.

Link na priamy odber fanfilmu.


26. marca 2019
Fandom SK - PR