Ohnivé pero Q2 2017: Prsteň

ohnive pero

Upozornenie: Poviedka nie je vhodná pre maloletých čitateľov.


„Zuzanka,“ povzdychol si Milan túžobne. „Láska moja,“ dodal už značne vzrušený. Lačne uprel oči na predmet svojho sexuálneho záujmu. Vlastne ani nevedel či sa skutočne volá Zuzanka. A nikdy sa s ňou nestretol. Dokonca nepoznal ani mená jej spolubývajúcich. Možno sa práve preto rozhodol, že si ich sám pre seba nejako pomenuje. Vyššiu brunetku nazval Majka a z nižšej atraktívnej ryšavky sa po dlhšom uvažovaní stala Miška.

Najradšej mal Zuzanku. Na jej vysokú štíhlu postavu a blonďavé vlásky by sa vydržal pozerať dlhé hodiny. Občas si predstavoval, čo jej povie ak sa niekedy skutočne stretnú. Možno by stačilo povedať „ahoj, ľúbim ťa,“ pomyslel si. A ona všetko pochopí. Potom pôjdu k nemu domov, kde budú divoko súložiť až do rána.

Aj tak vedel, že sa to nikdy nestane. Mladé, pekné baby sa o tučnú spuchlinu ako bol on nikdy nezaujímali. A tak ich aspoň pozoroval ďalekohľadom, ktorý strategicky umiestnil neďaleko okna.

Bol rád, že jeho staromládenecká izba má okno presne oproti dievčenskému internátu. Sledovanie mladých dievčat spojené s masturbačnými seansami patrilo k najkrajším chvíľkam jeho stereotypného a tak trošku zbytočného života. Inak ho v podstate nič nezaujímalo. Nemal kamarátov, priateľku, ani nijaké zvláštne životné túžby. Len večerné sledovanie televízie a špehovanie dievčat.

Keď mal šťastie, podarilo sa mu uvidieť ich práve vtedy, keď sa prezliekali. Ich polonahé (a niekedy aj nahé) telá intenzívne rozpaľovali jeho staromládenec­ké túžby.

„Aké ste dnes peknučké,“ znova si vzdychol s okom pevne pritlačeným k okuláru ďalekohľadu. Jeho pravá ruka pomaly vkĺzla do trenírok, kde sa opäť zúrivo pustila do práce.

Milanovi rodičia už dávno zlomili palicu nad svojim jediným a neveľmi vydareným synom. To, že sa ich Milan nikdy nezmení, považovali takmer za istú vec. „Má už štyridsať rokov a stále nikoho nemá,“ skonštatovala občas Milanova mama plačlivo. „A celé dni len sedí vo svojej izbe,“ stihla ešte dodať, kým jej tvár skutočne zaliali slzy. „Aspoň má rád astronómiu,“ snažil sa Milanov otec nájsť niečo pozitívne na živote svojho syna. „Veď načo by mal ďalekohľad.“ Nakoniec sa obaja (ako obvykle) zhodli, že pokiaľ ich syn chodí do práce a prispieva na domácnosť, nie je to s ním až také zlé. A aj keď v SBS-ke veľa nezarobí je to stále lepšie ako nič. „A možno sa ešte zmení.“ uzavreli svoju večernú debatu.

Ale nezmenil sa. Ani na druhý deň, ani neskôr. A potom už bolo prineskoro.

Pred troma mesiacmi Milan svoju najväčšiu záľubu ešte zdokonalil. K svojmu milovanému ďalekohľadu prikúpil malý fotoaparát. Odvtedy mohol vyzlečené telá svojich tajných lások nielen pozorovať, ale aj fotiť.

Vďaka tomu sa mu nedávno podarilo nafotiť divokú súlož ryšavej Mišky s mladým stredoškolským profesorom. Keby mal Milan povahu vydierača, možno by z týchto fotiek vedel získať nejaké peniaze. On však peniaze nepotreboval. Netúžil po cestovaní, nechcel si nič kúpiť a už vôbec netúžil po osamostatnení od rodičov. Okrem toho, fotky súložiacej Mišky ho vždy dokázali parádne naštartovať! Jeho obvyklé večery tak získali príchuť akejsi novoobjavenej zvrátenosti. Neskutočne ho však mrzelo, že nikdy takto nepristihol svoju milovanú Zuzanku. „To by boli fotky!“ roztriasol sa od náhleho prívalu túžby. Nestrácal nádej, že sa to raz podarí. „Veď nie je všetkým dňom koniec,“ pomyslel si s nádejou.

Pri nedávnej návšteve kúpaliska (kde sa občas vybral poobzerať sporo odeté dievčatá) náhodne objavil malú záložňu. Vo výklade ho okamžite zaujal prsteň. Postrehol, že z neho vyžaruje akási zvláštna energia, ktorá sa začala pomaly vpíjať do jeho mozgu a nabíjať ho novou chuťou do života. Po krátkom váhaní si ho nakoniec kúpil.

Pobyt na kúpalisku sa vydaril presne podľa Milanových predstáv. Mladé(aj staršie) dievčatá oblečené v dvojdielnych plavkách ho veľmi rýchlo uviedli do stavu vzrušenia. Najmä tá blondínka čo sa opaľovala hore bez. Keby mal dostatok odvahy, skúsil by ju osloviť. Ale on odvahu nikdy nemal. A tak len civel na jej nádherné prsia vystavujúce sa nielen slnečným lúčom ale aj obdivu ostatným návštevníkom. Príjemne ho prekvapilo, že necíti únavu z pobytu na slnku, ktorú pociťoval pri každej takejto návšteve. Podvedome však tušil, že ho dobíja energia tajomného prsteňa.

A potom začali tie sny!

Opakovali sa každú noc. Spočiatku ani neboli zlé. Milanovi sa v nich zdalo, že sa pozerá na svet očami iného človeka. Dokonca ani izba, ktorú týmito očami videl už nebola jeho. Vyzerala starosvetsky. Najvýraznejšia v nej bola veľká knižnica plná akýchsi starých kníh. Netrápilo ho akých. Ráno si na podrobnosti aj tak nepamätal.

Po večeroch sa stále venoval obvyklej záľube. Jeho sexuálne predstavy sa však začali meniť. Už nesníval len o sexe. Túžil po perverznostiach. Predstavoval si ako svoju Zuzanku priviaže o posteľ, kde ju poriadne zmláti remeňom. V duchu už počul ako bude prosiť aby prestal. Ale on neprestane! Predstava krvi odletujúcej spod remeňa ho napĺňala podivným uspokojením .

Že sa Milan začína meniť si najskôr všimli len jeho najbližší. Najmä kolegovia oceňovali, že už nevyzerá ako kôpka nešťastia, ale že sa u neho začína prejavovať niečo ako životaschopnosť. Rodičia ho začali podozrievať, že si konečne našiel priateľku a táto nová energia v jeho živote je prejavom prvej lásky.

Len suseda z horného poschodia si všimla, že v Milanovej tvári sa začína usadzovať akési tajomné zlo.

A sny sa stávali čoraz podrobnejšími!

Ich temná krutosť Milana desila a priťahovala zároveň. Už vedel, že knihy v starej izbe pojednávajú prevažne o čiernej mágii. Človek, ktorého očami vo svojich snoch videl, začal toto temné umenie praktikovať pred mnohými rokmi. Volal sa Sinistro a bol známy sálemský čarodejník! Jeho žiaci pravidelne vykonávali akési tajomné obrady, pri ktorých zvykli obetovať nielen zvieratá, ale aj ľudí.

Skutočnosť, že sa z neho stáva iný človek si už všimol aj samotný Milan. Bolo to však celkom príjemné. Z temného sveta okultizmu, ktorému bol počas nocí vystavovaný, pociťoval nielen hrôzu, ale aj určitý prísľub. Prísľub, že nemusí stráviť celý život ako bezcenné a úchylné prasa, ale že môže byť niekým iným. Niekým kto bude ovládať ľudí okolo seba ako herec ovláda svoje bábky. Čoraz intenzívnejšie túžil po takomto živote. Zuzanka už nebola zaujímavá.

„Ako keby sme bývali s iným človekom,“ vyslovila Milanova mama obavy, ktoré ju trápili už niekoľko dní. „To ani nie je náš Milan,“ dodala s obvyklým plačlivým výrazom v tvári. Milanov otec súhlasne prikývol. Po krátkej výmene názorov sa nakoniec zhodli, že privedú na návštevu ich spoločného známeho, ktorý pracuje ako psychiater v miestnej nemocnici. Samozrejme, inkognito. Nech pán doktor môže nenápadne diagnostikovať.

V tú noc sa Milan zobudil po krátkom spánku. Vlastne to už nebol Milan. Milanova slabošská a úchylná myseľ prestala definitívne existovať. Bola vytlačená omnoho silnejšou vôľou, ktorú ju postupne opantávala už po niekoľko dní. Mág Sinistro otvoril oči. S uspokojením skonštatoval, že jeho prenos do nového tela sa (tak ako už mnohokrát predtým) úspešne podaril. Zároveň vedel, že ak sa majú jeho niekdajšie schopnosti naplno prejaviť, musí temným bohom obetovať najmenej dvoch ľudí.

„To nebude problém,“ pomyslel si s cynickým úsmevom.

Pomaly otvoril dvere na spálni Milanových rodičov.

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý pondelok jedna až dve.
  • Uzávierka súťaže nie je, súťaž trvá priebežne, kým prichádzajú príspevky.
  • Čiastkové uzávierky sú dvakrát do roka (jarné a jesenné kolo súťaže) a sú oznámené s dostatočným predstihom. Poviedky, ktoré prídu po uzávierke, sú po dohode s autorom presunuté do ďalšieho kola.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov a najmä záverečné verejné hlasovanie, ktoré sa uskutoční po čiastkovej uzávierke.
  • Vyhodnotenie a odmenenie víťazov sa uskutoční priebežne, po ukončení hlasovania, dátum najbližšieho termínu redakcia oznámi s dostatočným predstihom.
  • Viac v pravidlách súťaže.
  • Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

11. septembra 2017
Peter Mačička