Ohnivé pero - jeseň 2022: Nepozvaný hosť

ohnive pero

Prišla a nikto ju nečakal. Sedela pri stole v kaviarni a smiala sa bezzubými ústami, v ruke držala kosu.

Čo to bude – spýtala sa čašnícka s úctou a strachom ,

Nič také, riekla ticho, len obyčajná voda, akú si ľudia dávajú ku káve.

V poriadku, donesiem- riekla obsluha potichu. Keď obsluha zmizla, hostka sa poobzerala okolo, bola to malá kaviareň v centre malého mesta na Námestí Duchov. Bola ladená do čierna a na strope žiarili ako malé hviezdy malé lampy. Hostka sa obzerala stále okolo, akoby na niekoho čakala . Nehralo tu ani rádio, čo bolo na kaviareň nezvyčajné. Mala oblečený čierny dlhy plast podobný Draculovmu a do tváre jej nebolo vidieť.

Nečakala dlho, asi 10 minút, kde jej doniesli sľúbenú vodu, ktorú chvatne vypila, a išla okolo biliardového stola na toaletu. Pri toalete našla na zemi mŕtvu ženu, ktorá bola holá. Dotyčný sa zamyslela- ktovie, bola tu predo mnou kolegyňa, alebo iný človek? Nemám čas na dlhé rozmýšľania musím konať, povedala si. Rozbehla sa za čašníkmi a za celým personálom, ktorý bol v reštaurácii a pýtala sa- viete, že na toaletách leží mŕtvola, kto to spravil, kto to bol? Ale nik sa jej neodvážil povedal skutočnú príčinu, aj keď to vedeli. Odrazu prišiel ďalší tajomný návštevník zahalený v čiernom plášti a sadol si a ticho pozoroval okolie. Mal vysoký klobúk, slnečné okuliare a biele rukavice. Neobjednal si nič, bol tichý a mlčanlivý. Zubatá prišla za ním a priamo sa ho spýtala- boli ste to vy? Mate niečo do činenia s tou mŕtvou ženou?

Áno- odpovedal tajomný neznámy. Vysal som jej všetku krv, takú krásavicu som nemohol nechať len tak žít. Škoda, že ste ma predbehol, ale vidím, že mame spoločný ciel- ja kosím a vy sajete krv. S tým treba čosi urobiť. Chytili sa za ruky a vybehli ako dive strely, sadli si na motorku s ktorou prišiel chlapík a uháňali cez cele mesto, aby prišli do malého domca. To je môj dom, a tu býva moja žena s deťmi, povedal dotyčný…

Zvláštna dvojica prekročila prah jeho domu, z obývačky vyšla mlada žena. Tiež mala bledú tvar, bola veľmi chudá a vysoká, s vycivenými ocami. Dotyčný s manželkou sa len na seba krátko pozreli a Thomasova manželka- lebo tak sa ten upír volal povedala- to ja mam na svedomí tu mŕtvu ženu, zdala sa mi príliš pekná, keď som sa na ňu pozrela cez teleskop. Bola to naša suseda a každý deň chodila do tej kaviarne. Ja osma jej vycicala srdce a môj muž v kaviarni všetko ostatne. Žiarlila som, že Tomas by sa s ňou mohol dať dokopy a to by som jednoducho nedovolila, lebo ona je len človek, a my dvaja niečo viac. Ale aj vy ste príliš pekná a sexi na to, aby ste len tak kosili ľudí zo sveta.

Dotyčná hostka sa spýtala- A kde mate deti? Tie nechcú ist v našich šľapajach a sekajú dobrotu, zaľúbili sa do pozemských tvorov- ľudí. Bývajte u nás a robme na ľuďoch pokusy, pretože odkedy je korona ľudstvo sa zvlčilo, a ako sa hovorí- človek človeku vlkom. Nechávajme na svete len tých správnych a dobrých a zlých likvidujme, ako trojlístok. Dobre, platí- povedala žena v plášti, dohodnuté. Podpísali dohodu, zmluvu, vyplatili si peniaze, a keď deti uvideli, akého majú nevítaného hosťa doma, ktorý ide pomáhať rodičom v ich plánoch stali sa obyčajnými ľuďmi a v nadprirodzeno už neverili.


  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý pondelok jedna až tri.
  • Pevne stanovená uzávierka súťaže nie je, príspevky do každého kola prijímame priebežne, kým sa kolo nenaplní.
  • Čiastkové uzávierky sú dvakrát do roka (jarné a jesenné kolo súťaže) a sú oznámené s dostatočným predstihom. Poviedky, ktoré prídu po uzávierke, sú po dohode s autorom presunuté do ďalšieho kola.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov a najmä záverečné verejné hlasovanie o finalistoch, ktoré sa uskutoční po predstavení poslednej poviedky daného kola súťaže.
  • O víťazovi daného kola rozhoduje porota.
  • Vyhlásenie a odmenenie víťazov sa uskutoční po vyhodnotení daného kola, teda 2-krát ročne.
  • Viac v pravidlách súťaže.
  • Ak sa chcete súťaže zúčastniť, prečítajte si aj zoznam chýb, ktorých sa súťažiaci v Ohnivom pere dopúšťajú najčastejšie.
  • Najnovšie aktuality o súťaži Ohnivé pero sa dozviete aj na facebookovskej stránke súťaže.

5. septembra 2022
Lesana Kralovicova