Ohnivé pero Q2 2008: Vevierunka

Kdesi ďaleko žil jeden mlynár. Mal krásnu dcéru. Jej meno bolo Vevierunka. Drobný nosík jej zdobila zlatá náušnica. Svalnaté rameno zdobila červená lebka a na odhalenom pupku mala vytetovaného svojho maznáčika, milovaného škrečka Zabijáka.

Tento vypĺznutý škrečok bol známy aj ako „Zabiják všetkého, čo sa hýbe“. Vevierunka bola to isté len vo väčšom a krajšom.

Jedného dňa, keď sa Vevierunka vracala z krčmy skôr, napadli mlynicu teroristi.

Bolo to najhoršie a vlastne aj posledné rozhodnutie, čo spravili. Aj keď Zabiják už dávnejšie odhryzol mlynárovi obe nohy, starý pán bol veľmi rýchly. Vždy mal pri sebe pre istotu dve guľovnice na medvede so skrátenou hlavňou. Vevierunka sa na otca škaredo pozrela a spýtala sa „A to čo má znamenať?“

„Čo, čo má znamenať?!“ pýta sa mlynár. „Veď sme sa predsa dohodli, že teroristi budú moji a ty máš mať na starosti tých mafiánov, čo tu boli aj včera!!!“ hnevá sa.

„A-ale tých si t-tiež dostal ty.“ Vevierunka má slzy na krajíčku.

„Ale veď neplač, vieš že to nemám rád.“

„Tak dobre, ale zahrám si Counter strike, jasnačka?“

„Ja-ja-jasnačka,“ prikývne mlynár trochu zmätene, lebo sa chce vyhnúť ďalšej hádke.

Vevierunku bavilo žiť s otcom. Vždy jej dovolil hrať sa na počítači aj do rána. A ešte jedna ooooooooooooo­brovská výhoda. Nechodila do školy.

Keď Vevierunka nadránom dohrala Counter, zjavili sa v ich dome policajti. Nevedela, čo sa deje. Možno tu sú kvôli tým teroristom. Veď by aj tak skončili na elektrickom kresle alebo by ich pustili na kauciu. Keď sa nad tým zamyslela, tak to vlastne bola služba verejnosti. A jej otca za to dali do basy!!! Koľká drzosť!

A teraz najhoršia správa. Bude musieť ísť ku tete Gabike a k jej vychovaným detičkám! Bude si musieť umývať zuby a chodiť do školy. Bolo to ako zlý sen. Chcelo sa jej kričať.

NIEEEEE!!!

Koniec 1. časti

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý týždeň jedna.
  • Uzávierka súťaže nie je, súťaž potrvá, kým budú prichádzať príspevky.
  • Existujú čiastkové uzávierky, ktoré budú oznámené s dostatočným predstihom. Ku dňu čiastkovej uzávierky sa uskutoční vyhodnotenie poviedok, ktoré boli publikované medzi dvoma čiastkovými uzávierkami.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov, názor redakcie a hlasovanie, ktoré sa uskutoční po čiastkovej uzávierke.
  • Vyhodnotenie a odmenenie víťazov sa uskutoční priebežne, po ukončení hlasovania, dátum najbližšieho termínu redakcia oznámi s dostatočným predstihom.
  • Viac v pravidlách súťaže.
brloh-ico.pngbrokilon-ico.pngfantomprint-ico.png

13. októbra 2008
Dixi