Ukážka z knihy Údolie ľalií

Udolie lalii - obalka

Začiatkom júna vychádza vo vydavateľstve Slovart nová kniha Alexandry Pavelkovej s názvom Údolie ľalií. Ako ochutnávku prinášame ukážku z pripravovanej kni­hy.


Anotácia

Je včasná jar a ľalie zlatohlavé ešte nekvitnú – dokonca ani v teplom údolí, ktorým preteká rieka Slatina. Nevinná obhliadka chalupy sa takmer zmení na tragédiu. Nečakaná búrka zvedie pod jednu strechu ľudí z rôznych miest, s rôznymi povolaniami, názormi a životnými prioritami. Kým zúria živly, krátia si čas rozprávaním príbehov. Pritom, chtiac či nechtiac, postupne odhaľujú aj svoje povahy, sklamania, motivácie a ciele. Príbehy, hoci aj vymyslené, majú totiž moc vnárať sa do duší, premieňať túžby, postoje a snáď aj skutočnosť. Pretože príbehy chcú žiť. Slovanská i cudzozemská mytológia sa prelína s realitou, história si hľadí z očí do očí so súčasnosťou. Ku koncu už nikto nie je tým, čím sa zdal na začiatku. A možno o to príbehom šlo – aby boli vypovedané a aby menili ľudí a s nimi i históriu.

Alexandra Pavelková vydala vo Vydavateľstve SLOVART v roku 2006 cyklus príbehov o vedme Vimke, ktorý je situovaný do prostredia našich dejín a mytológie. V tomto svete má počiatok aj nasledujúca poviedková kniha – Údolie ľalií.


Ukážka z knihy Údolie ľalií


Podrobnosti o knihe

Názov: Údolie ľalií
Autorka: Alexandra Pavelková
Žáner: fantasy
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania: 2015
Počet strán: 352
Väzba: pevná s prebalom
Obálka: Jana Šouflová
Jazyk: slovenský
ISBN: 9788055613321


Knihu Údolie ľalií si môžete kúpiť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Údolie ľalií si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


29. mája 2015
Fandom SK - PR