Predstavujeme - Sósuke Nacukawa: Mačka, ktorá zachránila knihy

Mačka, ktorá zachránila knihy

Pred Vianocami prichádza vydavateľstvo Ikar s bohatou nádielkou, v ktorej môžu čitatelia nájsť aj fantasy japonského autora Sósuke Nacukawu Mačka, ktorá zachránila knihy.


Anotácia

Rintaró Nacuki je len stredoškolák, no na pleciach mu už leží zodpovednosť za tisíce príbehov. Po milovanom starom otcovi totiž nezdedil len lásku ku knihám, ale aj antikvariát. S antikvariátom je však viac starostí ako radostí, a tak sa ho rozhodne zavrieť. Vtedy sa pred ním zjaví hovoriaca mačka a požiada ho, aby jej pomohol knihy zachrániť. Mnohé z nich sú opustené a zdá sa, že vyslobodiť ich z rúk nedbanlivých majiteľov dokáže iba táto netradičná dvojica. A tak sa mačací knižný ochranca a Rintaró vydávajú na úžasnú výpravu do sveta fantázie, do spletitých bludísk, kde na nich čaká nejedno dobrodružstvo. Stretávajú muža, ktorý necháva knihy hynúť na poličkách, neuvedomelého mučiteľa kníh, ktorý z nich vystrihuje časti, aby iným uľahčil čítanie, alebo riaditeľa vydavateľstva, ktorý je posadnutý vydávaním bestsellerov. Ostáva posledná úloha – bludisko vedúce do ríše, kam sa odvážia vstúpiť len tí najudatnejší. Dokáže to aj Rintaró?

Knihu Mačka, ktorá zachránila knihy si môžete kúpiť napríklad v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Mačka, ktorá zachránila knihy si môžete okamžite stiahnuť Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Pod týmto linkom si môžete prečítať ukážku z knihy v PDF

Ukážku z knihy, ktorú číta Lucia Vráblicová, si je možné aj vypočuť, pre zvukovú ukážku kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Mačka, ktorá zachránila knihy (orig.: Hon o mamoró to suru neko no hanaši)
Žáner: urban fantasy
Autor: Sósuke Nacukawa
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2022
Jazyk: slovenský
Preklad: František Paulovič
Počet strán: 224
Väzba: pevná
ISBN: 9788055186658


O autorovi

Sósuke Nacukawa je scenárista, spisovateľ a lekár, ktorý pôsobí v nemocnici v japonskej prefektúre Nagano. Za svoju prvotinu Kamisama No Karute získal prestížne ocenenie Shogakukan Fiction Prize a druhé miesto medzi najlepšími japonskými bestsellermi Japan Bookseller Awards. Kniha sa v Japonsku dočkala aj filmového spracovania.


19. decembra 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií