Krv, oheň a knihy

Krvavý oheň

Trilógia historickej fantasy o černokňažníkovi Roganovi, udatnom bojovníkovi s démonmi i Avarmi v desivých útrobách ôsmeho storočia nášho letopočtu je kompletná už i v slovenčine. 23. 2. 2011 v priestoroch kníhkupectva Panta Rhei na Poštovej ulici v Bratislave zväzok pod názvom Černokňažník – Krvavý oheň decentne (s ohľadom na prítomné prizerajúce sa knihy) no predsa zapáleným krvavočerveným absintom pokrstili autor románu Juraj Červenák, vedúca vydavateľstva Artis Omnis Andrea Harmanová a moderátor Dado Nagy.

V jeseni v jazyku ostihnutom ä a ô vyjde zbierka poviedok s Roganom v hlavnej úlohe (hoci priaznivci diela poznajú už z češtiny či zo stránok časopisu Fantázia, spisovateľ na stretnutí avizoval prepracované znenie).

V knižke by sa mala ako bonus objaviť víťazná poviedka zo súťaže o najlepší text iného autora umiestneného do kulís vytvorených Jurajom Červenákom.

Ďalší románový príbeh Rogana (s pracovným názvom Kňažná nemŕtvych objaví sa možno nielen u českého vydavateľa) sa bude odohrávať v prostredí Pomoranských Slovanov v okolí dnešného Štetína a Wolina.


2. marca 2011
Miloš Ferko