Zachráňme Comics Salón a AnimeSHOW

zachráňme Comics Salón a Anime Show 1
zachráňme Comics Salón a Anime Show 2

Comics Salón & AnimeSHOW sú medzinárodný festival popkultúry, ktorý sa dvakrát ročne venuje komiksu, anime, hrám, japonskej kultúre, KPOPu, scifi, fantasy a hororu. Súčasťou festivalu je bohatá ponuka prednášok, workshopov, súťaží, najnovších filmov, fantastickej literatúry, hudby a umenia. Ponúka stretnutia so spisovateľmi, krsty kníh a samozrejme rôzne kreatívne súťaže.

Od roku 1988 pre vás OZ AnimeCrew plus pripravuje ako občianske združenie vo svojom voľnom čase toto podujatie (pôvodný názov IstroCon), ktoré spája fanúšikov s talentovanými tvorcami a vydavateľmi. Za roky našej existencie sa nám podarilo vybudovať festival, kde sa v príjemnej atmosfére môžete dozvedieť a naučiť nové veci, prezentovať a vidieť najlepšie kreatívne počiny talentovaných ľudí a hlavne popritom sa zabaviť s priateľmi. Samozrejme naším cieľom je neustále sa zlepšovať a prinášať vám nové zážitky, hostí a program. V rokoch 2017 až 2019 sa nám každý polrok podarilo posunúť neustálymi zlepšeniami v mnohých oblastiach vpred, tak aby sme na náš festival mohli byť právom hrdí nie len doma, ale aj v zahraničí.


Prečo crowdfunding?

Bohužiaľ prišiel rok 2020 a po roku intenzívnych príprav noviniek náš festival AnimeSHOW 2020 zrušil štát z dôvodu COVIDu 2 týždne pred jeho konaním. Nielen, že to bol pocit, ako keby vám vytrhli srdce a prešli ho kamiónom, ale bola to aj obrovská finančná rana z dôvodu už realizovaných splatných nákladov, ktorú sme sa snažili zaplátať úsporami, časťou predpredaja, odkladom splatnosti faktúr a prenosom platnosti vstupeniek. Bohužiaľ situácia sa opakovala aj v júni a septembri 2020 a majitelia odložených faktúr nám začali posielať predžalobné upomienky.

Situácia okolo festivalu bola a je vážna. Finančne sme v mínuse a na nutné faktúry sme si na jeseň museli požičať. Nevieme nikomu vrátiť lístky z predpredaja. Nie je z čoho. Naviac všetky lístky predané cez Ticketportal sú blokované a tie peniaze uvidíme až po zrealizovaní AnimeSHOW 21.

Doteraz sme nerobili žiadnu fundraisingovú aktivitu, na našu podporu, pretože sme nechceli pýtať peniaze v už aj tak zlej situácii, ktorá postihla aj vás. Snažili sme sa to všetko ustáť silou vôle a rozumu. No dochádzajú nám pomaly sily. Prišli ďalšie faktúry, ktoré potrebujeme zaplatiť, plus dlhy.


Má to zmysel pretože

Veľkým šťastím v nešťastí pre našu organizáciu a festivaly, je to, že sme nezisková organizácia a všetko pre vás robíme v našom voľnom čase popri reálnom zamestnaní. Keby sme boli profesionálna firma so zamestnancami, ktorí sa tým živia, tak tu dnes už nie sme.

Druhé pozitívum je, že väčšina nákladov, ktoré sa platia vopred, je už zaplatená, takže, AnimeSHOW 21 vieme zrealizovať tak, aby ste svoje lístky vedeli plnohodnotne využiť. Čakáme len na to, aby sa to dalo.

Prosíme vás preto o pomoc, nech už bude v akejkoľvek výške. Z vyzbieraných peňazí chceme zaplatiť dlžoby, ktoré máme, aby sme mohli vydržať do AnimeSHOW 21 a zrealizovať ju v plnej kráse a sile.


Nechceme to len tak

Keďže nechceme, aby to bolo len tak, pripravili sme pre vás rôzne balíčky odmien v podobe tričiek, odznakov, rúšok, samolepiek, magnetiek alebo špecialít, ako napríklad stretnutie s hosťami. Zakúpením ktorejkoľvek formy podpory nám neskutočne pomôžete a my vám budeme nekonečne vďační. Veríme, že vás naše darčeky potešia a naviac budete zverejnení na tabule záchrancov, ktorá sa bude fyzicky nachádzať na festivale a digitálne na našej webstránke a sociálnych sieťach.

O stave tejto záchrannej akcie, ako aj podrobnosti o odmenách budeme zverejňovať na webe crowdfundingu, na našom webe a sociálnych sieťach. Akákoľvek suma nad limit bude transparentne použitá na ďalšie vylepšenie festivalu, jeho zázemia, programu a hostí.

Pomôžte prosím zachrániť vašu AnimeSHOW a váš Comics Salón.

Ak chceš zachrániť Comics Salón a AnimeSHOW, klikni sem


Facebook AnimeSHOW a Comics Salón

Instagram AnimeSHOW a Comics Salón

Twitter AnimeSHOW a Comics Salón

YouTube AnimeSHOW a Comics Salón


20. februára 2021
OZ AnimeCrew plus
Zdroj informácií