Výsledky ankety Fantastická osobnosť roka - FÓR 2021

FÓR 2021
FOR 2021 EEA upravene

Záujem o anketu Fantastická osobnosť roka – FÓR z roka na rok rastie, ale mená, ktoré sa v nej striedajú, sa ani toho roku príliš neobmenili.

Anketu sme uskutočnili v dvoch kolách. V prvom mohli čitatelia a fanúšikovia fantastiky nominovať slovenské osobnosti a v druhom kole sa za tieto osobnosti hlasovalo, uzávierka hlasovania bola 20. februára 2022.


Zaznamenali sme takmer štyri stovky hlasov. Len pár z nich bol bolo neplatných z dôvodu nesprávneho vyplnenia hlasovacieho formulára alebo viacnásobného zaslania formulára, takže hlasujúci si vo všeobecnosti zaslúžia veľkú pochvalu. Zároveň v mene nominovaných ďakujeme za každý jeden hlas, ktorý ste svojmu favoritovi poslali, a tým mu vyjadrili svoju priazeň. Uplynulý rok bol pre nás všetkých ťažký a každý človek, ktorý sa nejako pričinil o to, aby fantastika na Slovensku mala svoje miesto, si zaslúži obdiv a úctu.

Snáď preto kritériá pre nominácie v našej ankete splnilo až sedem osobností. Nominovaní boli tentoraz viac redaktori a publicisti než spisovatelia. S niektorými sa stretávame na poli fantastiky a vecí s ňou súvisiacimi celé roky, o iných sme sa dopočuli len celkom nedávno. Súboj hlasov bol vskutku napínavý. Výsledok je veľmi zaujímavý, pretože medzi prvými troma umiestnenými je rozdiel len minimálny počet hlasov.


Fantastickou osobnosťou roku 2021 sa stáva


Erika Ena Adamcová, recenzentka a publicistka,

ktorá získala 88 hlasov.


Druhé miesto v rebríčku fantastických osobností si vyslúžila Alexandra Pavelková, spisovateľka, publicistka a redaktorka, ktorá získala 86 hlasov.


Na treťom mieste sa umiestnili s počtom 83 hlasov Andrea a Ivan Harmanovci, vydavatelia – vydavateľstvo Artis Omnis.


Ďakujeme ešte raz za všetkých, na ktorých si fanúšikovia spomenuli. Oceňujeme vašu priazeň a dúfame, že na slovenskej fantastickej scéne sa aj v roku 2021 zviditeľní dosť osobností, aby na nich čitatelia, fanúšikovia a priaznivci mysleli často a v dobrom. A najmä ďakujeme tým, ktorí slovenskej fantastike venujú svoj čas, nervy, pohodlie, silu a mnohokrát aj nemalé finančné prostriedky. Prajeme im veľa ďalších úspechov a dobrých fanúšikov.

Odmenu vo forme knihy získava jeden z hlasujúcich, spomedzi ktorých sme vyžrebovali Romana H. z Považskej Bystrice, takže ak uviedol do hlasovacieho formulára správne kontakty, onedlho môže očakávať balíček od redakcie Fandom.sk.


Pripomeňme si osobnosti, ktoré ste nominovali za rok 2021:

(osobnosti sú zoradené abecedne podľa priezviska a k menám osobností sú priradené ich povolania alebo činnosti v rámci fantastiky, ako ste ich napísali pri nomináciách)

  • Erika Ena Adamcová, recenzentka
  • Andrea a Ivan Harmanovci, vydavatelia – Artis Omnis
  • Michaela Musilová, astrobiologička, marsonautka
  • Alexandra Pavelková, spisovateľka, publicistka, redaktorka
  • Katarína Soyka, spisovateľka, vydavateľka
  • Martin Šugár, redaktor, streamer
  • Beáta Takáčová, autorka, redaktorka

Foto: Archív Fandom.sk.


Súvisiace linky

Anketa: Nominujte fantastickú osobnosť roka – FÓR 2021

Anketa: Hlasujte za fantastickú osobnosť roka – FÓR 2021


1. apríla 2022
Fandom SK