Predstavujeme – Zuzana Kuglerová: Veľká kniha keltských povestí

Veľká kniha keltských povestí

Úspešná spisovateľka Zuzana Kuglerová, ktorá sa svojim vstupom do historických tém Slovenska natrvalo zapísala do dejín slovenskej literatúry, prichádza s povesťami z ďalekého obdobia našich predkov – Keltov. Ako je u nej zvykom, mieša mystično s realitou.


Anotácia

Každý, kto sa čo i len trochu zaujíma o svet Keltov, v tejto knihe nájde množstvo cenných a doteraz neuverejnených informácii. Zuzana Kuglerová zostáva aj v nej verná svojmu neskrotnému, zvedavému duchu a objavuje to, čo bolo očiam iných skryté. Čitatelia tak majú možnosť spoznať širokú plejádu keltských bohov, ich lásky a boje, ale aj legendárnych hrdinov, ktorí sa svojimi skutkami prepracovali až do ríše nesmrteľných. Tak, ako v predchádzajúcom diele – Veľká kniha staroslovanských povestí – aj v keltských povestiach načiera spisovateľka do oblastí, ktoré by ste v povesťovej knihe nečakali. V každom prípade sú však jej obohatením. Prináša nielen príbehy, ale aj recepty keltskej kuchyne a liečiteľstva či register keltských bájnych bytostí. Precízna práca s podkladovým materiálom dodáva knihe nielen hodnovernosť, ale aj príťažlivosť, ktorá čitateľa presvedčí, že Zuzane Kuglerovej právom patrí titul kráľovnej slovenských povestí. Veď sa už ich zbieraniu venuje viac ako 25 rokov. Výtvarníčka Alexandra Geschwandtnerova vstúpila do publikácie krásnymi ilustráciami, ktoré zvýrazňujú bohatý fantazijný svet Keltov. Spolupráca týchto dvoch autoriek sa osvedčila už v minulosti, keď za knihu Rozprávky pre moje kvety dostali cenu Zlatá pečať od Slovenského polygrafického zväzu.

Veľkú knihu keltských povestí si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 14 % (zľava platí do 18. 11. 2022), pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Veľká kniha keltských povestí
Žáner: história, fantasy
Autorka: Zuzana Kuglerová
Vydavateľstvo: Pars Artem
Rok vydania: 2022
Jazyk: slovenský
Počet strán: 108
Väzba: pevná
ISBN: 9788089939404


Viac informácií na autorkinej stránke.


18. novembra 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií