Predstavujeme – Roman Kmeť: Requier: Vzostup a pád vládcu temnoty

Roman Kmeť - Requier

Mladému slovenskému autorovi Romanovi Kmeťovi vychádza jeho prvý fantasy román Requier – Vzostup a pád vládcu temnoty. Kniha patrí do žánra ľahkej historickej fantasy, v ktorej sa stredoveká realita stretáva s mágiou.


Anotácia

Kráľ Jozef Requier z Anodejského kráľovstva slabne a vládu chce prenechať jednému zo svojich dvoch synov. Kto bude lepším nástupcom, o tom má rozhodnúť skúška. Obľúbenému Štefanovi leží na srdci výhradne len dobro ľudu. Naopak, starší Wilhelm je sebavedomý generál anodejského vojska, ktorý sa snaží preukázať svoju užitočnosť vojnovým ťažením. Je odhodlaný získať trón za každú cenu…

Kto získa štyri kúzelné dýky, ako dej okorení Temný lord a jeho mágia a prečo treba veriť v osud, to vám odhalia až samotné riadky tohto príbehu.


Ukážka z knihy

„Tých ale je, však?“ veselo sa spýtal Wilhelm vyzvedača.

„Uf! Pane, zľakol som sa vás!“ vyletelo z chlapíka hneď, ako rozpoznal Wilhelmovu tvár.

„Čo tu toľko robíš? V tábore ťa už mali za mŕtveho!“ osopil sa naňho princ naoko nahnevaným hlasom.

„Veľmi sa ospravedlňujem, pane, počítal som ich,“ vyjachtal zo seba zaskočený vyzvedač.

„A koľko ich teda je?“ zatiahol Wilhelm, aby sa uistil, že ho vyzvedač neklame.

„Aspoň osemsto, no nestihol som napočítať viac.“ Vyzvedač bol stále nesvoj a okrem toho vedel, že nepriateľ je v značne početnej prevahe.

„Tak kde je problém? Nás je päťsto a aj keby ich bolo dvetisíc, porazili by sme ich!“ povedal princ takmer so smiechom a dodal: „Bež do tábora, nech obídu vojsko z juhu a zaútočia mu na ľavé krídlo! Ja zatiaľ povediem svoju osobnú stráž na čelo a zvábim ich do pasce.“

Bola posledná chladná hodina pred brieždením, keď sa k táboru Severanov blížil oddiel päťdesiatich jazdcov. Plným cvalom s tasenými mečmi preleteli cez prvé dva stany a následne, keď sa Severania postavili na odpor, otočili kone a tryskom mizli na juh.


O autorovi

Roman Kmeť (2004) Pochádza z Hriňovej. Už ako malého ho fascinoval stredovek, a nie len rytieri a princezné, ale aj celková spoločnosť, vtedajšia technika, myslenie ľudí, monarchický systém atď. Študuje na Strednej zdravotníckej škole v Banskej Bystrici (záľuba v liečiteľoch a alchymistoch). Svoju prvú knihu začal písať koncom základnej školy a momentálne ju už nájdete na pultoch kníhkupectiev.

Knihu Requier: Vzostup a pád vládcu temnoty si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou až 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe


Requier: Vzostup a pád vládcu temnoty
Autor: Roman Kmeť
Vydavateľstvo: Roman Kmeť/Maxim
Rok vydania: 2022
Počet strán: 192
Väzba: pevná
ISBN: 978–80–570–3982–2
EAN: 9788057039822


20. júla 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií