Predstavujeme – Peter Diko: Mladá Vlčica

Peter Diko - Mladá Vlčica

Mladá Vlčica je druhý román slovenského autora Petra Dika. Nadväzuje na jeho prvotinu Šťastie naivných odohrávajúcu sa vo fantasy svete pretkanom intrigami a mágiou.


Anotácia

Príbeh odkrýva cestu mladučkej princeznej Desany, ktorá sa snaží presvedčiť kráľa Velemira, ale aj celú ríšu, že je hodná byť následníčkou trónu. Nechce byť len nevestou pre vybraného nového panovníka, ale sama chce byť kráľovnou.

V ceste jej stoja nepriaznivé udalosti v kráľovstve, ale aj radca Belis. Neznámy nepriateľ postupne odkrýva karty a aj svoju identitu. Desana nájde silnú oporu v jej ochrancovi, záhadnom Vlkovi. Spoločne čelia intrigám na dvore, nástrahám čarodejov a hroziacej vojne. Z maličkého dievčaťa sa stáva nebezpečná mladá vlčica.

Román je pokračovaním Šťastia naivných, v ktorom mal čitateľ možnosť zoznámiť sa s niektorými postavami a Meérskou ríšou. Rozvinie osudy hrdinov, odhalí zložitejšiu zápletku a nevynechá ani magický artefakt ukrytý v Roste.


Ukážka z knihy

„Zdá sa, že ti hon na ľudí ide,“ nasmeroval kráľ svoju pozornosť na Pervegiho. „Chytíš tých dvoch a odovzdáš ich do Salezdanu, nech ich tam popravia. Ak ušli za hranice, pôjdeš za nimi aj tam, ale tentokrát buď diskrétnejší ako naposledy. Rozumel?“

„Áno, veličenstvo,“ bez zaváhania potvrdil špión.

„Belis ti pripraví listiny, zajtra sa po ne zastav. Môžeš ísť,“ prepustil ho.

Pervegi sa naposledy uklonil a odišiel. Velemir počkal, až sa za ním zavrú dvere, znova sa obrátil k svojmu radcovi.

„Pozvánky sú pripravené?“

„Áno, veličenstvo,“ odpovedal Belis a oči sa mu zaleskli radosťou.

Kráľ nasmeroval pozornosť k svojej dcére.

„Tvoje úspechy v Salezdane sú pozoruhodné, ale jedna lastovička leto nerobí. Môj pobyt na tomto svete sa kráti a my, žiaľ, nemáme čas, aby sme presvedčili celý svet o tom, že si schopná vládnuť. Ako vidíš, táto neistota spôsobila udalosti, ktoré by si predtým nikto nedovolil. Je potrebné dať ríši jasnú budúcnosť a istotu. Pre dobro nášho kráľovstva,“ dokončil úplne vážne.

Princezná preskakovala pohľadom z takmer škeriaceho sa Belisa na kráľa. „Aké pozvánky?“

„Na pytačky. Na jar vystrojíme veľký ples, kde ti vyberieme ženícha.“

Desana očervenela od zlosti a ruky sa jej začali triasť. Prudko sa postavila až spod nej vyletela stolička a s buchotom dopadla na kamennú dlažbu. Vyletela z miestnosti ako strela a utekala do svojich izieb.

Vlk neodišiel z Rozhodovačky hneď za svojou zverenkyňou. Zostal a zamyslene pozeral na panovníka.

„Potrebuješ niečo?“ nevraživo sa spýtal Velemir. Prekážal mu ten pohľad.

„Nie, veličenstvo, ja nie. Ja som zvolil dobre,“ dostalo sa mu chladnej a nie práve úctivej odpovede.


Údaje o knihe

Mladá Vlčica
Žáner: fantasy
Autor: Peter Diko
Vydavateľstvo: Peter Diko
Rok vydania: 2023
Jazyk: slovenský
Počet strán: 394
Väzba: brožovaná
ISBN: 9788057045540

Knihu Mladá Vlčica si môžete kúpiť napríklad v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link

Knihu Mladá Vlčica si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorovi

Nadšenec sci-fi a fantasy, ktorý nie vždy súhlasil s tým, ako konajú hrdinovia v knihách, tak začal písať vlastné príbehy. Peter Diko bol predovšetkým spisovateľ „do zásuvky“, kde aj končili jeho doterajšie diela. Jeho cesta k publikovaniu nekopíruje štandardnú cestu autorov s nespočetnými odkazmi na ich skoršiu tvorbu. Vydavateľstvo šuplík pohltilo všetky nádejné publikácie. Až postrčenie od priateľov viedlo k otvoreniu zásuvky a dokončeniu prvotiny Šťastie naivných. Rodák zo Šurian, povolaním IT špecialista, si zakladá na logickom a uveriteľnom konaní postáv. Zároveň ale využíva možnosti fantasy sveta, kde si môže tvoriť vlastné axiómy. Vo svojom diele sa nesnaží čitateľovi vnútiť žiadne dôležité životné posolstvo, iba poskytnúť príjemné chvíle oddychu od nášho reálneho sveta.


3. marca 2023
Fandom SK - PR
Zdroj informácií