Predstavujeme – Michaela Ella Hajduková: Severská princezná

Severská princezná

Druhý diel fantasy série Sudička od slovenskej autorky Michaely Elly Hajdukovej je už na pultoch kníhkupectiev a má názov Severská princezná.


Anotácia

Ako predpovedalo proroctvo, „zlomená, utrápená sudička“ sa vracia do Skjebnegardu.

V Kraji ľadových kvetov u bohýň milosrdenstva nachádza pokoj a úľavu, aby do Týrgardu vkročila silnejšia. Bude to však stačiť na to, čo ju tam čaká? Do zmätku jej myšlienok sa na strážnych vežiach začína objavovať Arvid. Ich láska nezahynula spolu s jej výčitkami svedomia. Obaja sú pripravení čeliť osudu i veštbám, ktoré Junni predpovedali norny. V budúcej kráľovnej sa však začínajú prebúdzať tiene a dlaňami stále dokáže odobrať zlé spomienky. Nite na jej predlaktí temnejú a ona si musí priznať, čo je nevyhnutné.

V ľudskom svete naďalej miznú deti a prípad Farma je znova otvorený. Junni vstupuje do tmy, no tentoraz zachytáva v prstoch čiernotu duší svojich únoscov. Dokáže sa postaviť vlastnej minulosti, ktorá úzko súvisí s budúcnosťou? Kam napokon povedú nite jej osudu? Do svetla alebo naveky do tmy?


Ukážka z knihy

Škaredo a vulgárne zahrešil. Uvoľnila som postoj a rozosmiala sa tak, že som sa neudržala na nohách. Padla som na chrbát do snehu i blata a nevedela sa prestať smiať. Jeho smiech sa zmiešal s mojím, keď klesol vedľa mňa.

„Toľko zbraní sme si nedohodli! Toto ti neodpustím, počula si?! Za toto sa ti pomstím!“

Smiala som sa, až ma bolelo v hrudi, keď ma priľahol a desivá maska sa priblížila ku mne tak blízko, že som videla čierne znaky – runy boja – na jeho tvári. Bol ohromne desivý a neuveriteľne ma priťahoval. Zakaždým. Nadvihla som sa, no on sa v tej istej chvíli sklonil, a tak naše pery doslova vrazili do seba. Našťastie si chvíľu predtým stiahol masku, inak by mi zvieracou lebkou asi rozbil hlavu. Ľahla som si späť do snehu a bozkávali sme sa rovnako divoko, ako sme pred chvíľou spolu bojovali. Jeho ruka sa opovážlivo pre dierala vrstvami mojich sukní. Stisla som mu rameno, lebo mi pod látky nevkĺzla len jeho ruka, ale i chladivý vietor. V tej istej chvíli sme sa od seba odtrhli. Zrejme sme pocítili rovnaký druh bolesti, čo mi došlo takmer okamžite. Pozrela som na svoju krvavú dlaň a na jeho rameno.

„Krvácaš,“ hlesla som. To bol ten náš boj ozaj taký šialený? „To som nechcela.“

„Na tom nezáleží,“ povedal, odtiahol sa a kľakol si do snehu, aby mi vytiahol látky sukní vyššie. Zaklial.

„Poranil som ťa…“ vystrašene na mňa pozrel.

„Odveta?“ uškrnula som sa, hoci mi rana na stehne škaredo krvácala. „To sa už navzájom pozabíjame.“

„Nie je to smiešne. Kedy sa to stalo? Dopekla, my dvaja by sme sa ozaj už nemali biť.“ Vstal a natiahol ku mne ruku. Prijala som ju a vytiahol ma hore. Len čo som stúpila na nohu, unikol mi z pier ston celkom inej intenzity ako pred chvíľou. Rana hnusne zaštípala.

„Načo by nám bol boj naoko? Ako by mi taká výučba pomohla? Muselo to byť naozaj.“


Knihu Severská princezná si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 14 % (platí do 20. 5. 2024), pre podrobnosti kliknite na tento link


Severská princezná
Séria Sudička, 2. kniha
Žáner: fantasy
Autorka: Michaela Ella Hajduková
Vydavateľtvo: Motýľ
Rok vydania: 2024
Jazyk: slovenský
Počet strán: 336
Väzba: pevná
ISBN: 9788081643651


O autorke

Michaela Ella Hajduková sa po štúdiu na Prešovskej univerzite uchytila v novinách Košický večer ako redaktorka spravodajstva a publicistiky. Momentálne však už niekoľko rokov pracuje v Knižnici pre mládež mesta Košice. V roku 2012 jej vyšla prvá kniha Všetky moje tváre. Autorka sa špecializuje na príbehy, v ktorých sa prepájajú časové roviny a do každej vkladá menší či väčší mystický prvok. Obľúbené sú jej vojnové romány ZlatovláSSka či Berlínske hviezdy. Spracováva však aj témy okolo historických osobností ako Ľudovít Štúr či Vlad III. Dracula. Autorka žije s manželom a dcérkou v Košiciach.


Súvisiace linky

Predstavujeme – Michaela Ella Hajduková: Sudička zo severu


20. mája
Fandom SK - PR
Zdroj informácií