Predstavujeme – Martin Benkovič: Trestanec

Trestanec obálka

Tento týždeň vychádza vo vydavateľstve Artis Omnis druhý diel akčnej urban fantasy série Ajriš od Martina Benkoviča. Kým prvá kniha tejto série sa volala Štvanec, druhá nesie názov Trestanec.


Anotácia

Ajriš sa chce vysekať z problémov, preto prijme ponuku a pridá sa na stranu zákona. Nie všetko však ide podľa plánu. Starý nepriateľ opäť spriada plány a zaťahuje ho zas a znova do udalostí, ktoré mnohým zmenia život. Lenže tentoraz v tom Ajriš nie je sám. Noví priatelia ho rozhodne nemienia nechať v štichu. Ezechiáš, Jegor a Zia urobia čokoľvek, aby mu pomohli, a ani mladá Lucia nezostane v úzadí. Aj vďaka nim hlavný hrdina odkryje v pokračovaní akčnej série ďalšiu časť skladačky zo svojho života, plného tajomstiev a zamlčanej pravdy…


Ukážka

Skurvená samota, prešiel si Ajriš jazykom po zuboch a nasal vzduch pomedzi pery, až to cmuklo. Najbližšia usadlosť sa nachádzala niečo vyše štyroch kilometrov rovnou čiarou, a aj to si nebol istý, či v nej ešte vôbec niekto žije. Keď išli pred pár dňami okolo, zdala sa byť opustená. Pritom boli vo Francúzsku, a nie kdesi na slovenských lazoch. Takto ďaleko od domoviny doposiaľ nebol a ani zamak sa mu to nepozdávalo.

Domov je jednoducho domov. A on ten svoj nemal celkom istý. Práve preto sa nechal naverbovať.

Tušil, že to nebude bohviečo, ale až takúto nudu neočakával: WiFi žiadna, mobily zakázané a televízia len na anténu. Tých zopár francúzskych a nemeckých staníc mu bolo nahovno. Po francúzsky nevedel vôbec a nemecky len lámane. Tu si musel vystačiť so svojou znalosťou angličtiny.

Je to dôležitý svedok, Ajriš, povedal mu Ezechiáš ani nie pred týždňom. Treba im pomôcť, aby nám viac dôverovali. Prehováral ho a on to s pevne zovretými perami predychával. Bolo mu jedno, či mu dôverujú alebo nie, no Ezechiášovi bol vďačný, že zaťahal za nitky, aby ho nestíhali za niekoľkonásobnú vraždu. Podľa právnika mal slušnú šancu na minimálny trest. Malo to však jeden háčik. Musel by si istý čas odkrútiť za mrežami za usmrtenie z nedbanlivosti.

Vraj bezpečnostné opatrenie a ukážka dobrej vôle. To určite.


O autorovi

Martin Benkovič (1982) sa narodil a žije v Bratislave spolu s manželkou a synom. Pracuje v IT korporáte. Je fanúšikom sci-fi, urban fantasy, komiksov a počítačových hier, predovšetkým sa však venuje písaniu. V poviedkovej súťaži Martinus Cena Fantázie opakovane zaujal porotu aj hlasujúcu verejnosť, až napokon v roku 2020 získal v tejto najprestížnejšej poviedkovej súťaži Hlavnú cenu, ako aj Cenu poroty za poviedku Na vlastnej koži. V roku 2021 mu vyšla debutová kniha Štvanec zo série Ajriš.

Knihu Trestanec si môžete kúpiť v Martinuse momentálne so zľavou až 15 % (zľava platí do 30. 6. 2022), pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Štvanec
Séria Ajriš, 2. časť
Žáner: urban fantasy
Autor: Martin Benkovič
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Ilustrácie: Martin Cuco Luciak
Rok vydania: 2022
Počet strán: 376
Väzba: brožovaná
ISBN: 9788082011565


O autorovi

Martin Benkovič (1982) sa narodil sa a žije v Bratislave spolu s manželkou a synom. Pracuje v IT korporáte. Písaniu sa venuje od roku 2011 a v súčasnosti patrí k novým hviezdam slovenskej popkultúry. Vďačí za to najmä úspechom v poviedkovej súťaži Martinus Cena Fantázie, kde opakovane zaujal porotu aj hlasujúcu verejnosť, až napokon v roku 2020 získal v tejto najprestížnejšej poviedkovej súťaži Hlavnú cenu, ako aj a Cenu poroty za poviedku Na vlastnej koži. Príležitostne píše knižné recenzie pre Multiverzum.sk. Je fanúšikom sci-fi, urban fantasy, komiksov a počítačových hier.


Súvisiace linky

Recenzie a články o tvorbe Martina Benkoviča a sérii Ajriš na Fandom.sk


20. júna 2022
Fandom SK - PR
Zdroj informácií