Predstavujeme - Juraj Červenák: Štrkáč Callahan

Štrkáč Callahan bude čoskoro na Slovensku! Kniha Juraja Červenáka sa po rokoch dočkala slovenského vydania vo vydavateľstve Artis Omnis. Obálku k nej neurobil nikto iný ako „dvorný maliar“ Michal Ivan. Kniha vychádza v júni a je už v predpredaji.


Anotácia

Divoký západ ešte nikdy nebol divokejší!

Zaprášené arizonské pohraničie je rajom banditov, nájomných vrahov, fľandier, lovcov skalpov a indiánskych hrdlorezov. Azda iba jeden človek si s tou chamraďou dokáže poradiť – keď Callahan tasí Krásku a Beštiu, štvanci padajú po tuctoch. Lenže, čo keď lovec ľudí natrafí na nebezpečenstvo, ktoré nie je celkom ľudského pôvodu? Na mŕtvych, čo odmietajú hniť v hroboch, na obludy z prastarých podzemných chrámov alebo na démonov, ktorí sa živia ľudskou krvou? Stačí vám búchačka, aby ste zastavili rozzúrené indiánske božstvo?

Westernová divočina s prvkami fantasy a hororu od Juraja Červenáka, tvorcu Černokňažníka, Bohatiera, Báthoryho či historických detektívok o kapitánovi Steinovi a notárovi Barbaričovi.

Knihu Štrkáč Callahan si môžete kúpiť v Martinuse momentálne so zľavou až 11 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Štrkáč Callahan si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Zbrane náhle zmĺkli, no dunivá ozvena streľby ešte niekoľko sekúnd vibrovala miestnosťou a rozochvievala mi ušné bubienky. Vo vzduchu voňal spálený pušný prach. Niekto by možno pokrčil nosom a nazval to smradom, ale mne to voňalo ako farárovi kadidlo. Z Krásky a Beštie sa dymilo ako z komínov parníka niekde na Mississippi. Hlavňou štyridsaťštvorky som si nadvihol strechu klobúka a pozorne sa rozhliadol.

Malými okienkami, typickými pre mexické domy, dopadali dovnútra šikmé lúče slnka. V ich ostrom svetle ako roje šantivých mušiek poletovali čiastočky prachu, zvíreného padajúcimi telami. Mŕtvol bolo dokopy sedem. Ležali medzi poprehadzovanými stolmi a dodrúzganými stoličkami, v kope črepov pod strhnutou policou s hlinenými riadmi, pri výčapnom pulte. Krv, čo z nich vyvierala a napĺňala škáry medzi doskami na podlahe, sa rýchlo obaľovala prachom. Z bielych múrov, zjazvených hlbokými stopami po brokoch a projektiloch, sa odlupovala omietka a stekali po nich cícerky tmavej krvi. Zdalo sa, že je po všetkom. Celá prestrelka netrvala dlhšie, než by jeden stihol vysloviť: „Pôjdete so mnou, živí alebo mŕtvi.“


Juraj Červenák – Štrkáč Callahan – obálka


Podrobnosti o knihe

Názov: Štrkáč Callahan
Žáner: western, fantasy, horor
Autor: Juraj Červenák
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Rok vydania: 2020
Jazyk: slovenský
Ilustrácie: Michal Ivan
Počet strán: 240
Väzba: pevná
ISBN: 9788082010681


28. mája 2020
Fandom SK - PR
Zdroj informácií