Predstavujeme – Juraj Červenák: Černokňažník – Vládca Krvavého ohňa

Černokňažník 1 Vládca krvavého ohňa

Dnes už kultové príbehy o černokňažníkovi Roganovi odštartovali poviedkou Mŕtvi striebro nepotrebujú, ktorá vyšla v roku 1998 v žánrovom magazíne Fantázia a okamžite autora Juraja Červenáka zaradila medzi popredných slovenských autorov historickej fantasy. Odvtedy sa tento cyklus rozrástol o niekoľko románov, mnoho noviel a poviedok. Všetky sústreďuje toto trojdielne súborné vydanie, ktorého prvý diel sa koncom júna objaví na pultoch kníhkupectiev.


Anotácia

Ríša Avarov padla, ale pre Rogana sa vojna neskončila. Skúsený bojovník na vlastnú päsť putuje slovanskými kniežatstvami a poľuje na hrdlorezov, ktorí majú na svedomí smrť jeho blízkych. Keď sa však rukou nepriateľa ocitne v záhrobnom Lese večnosti, od tajomného Černoboha sa dozvie o svojich skutočných predkoch a o predurčení vybojovať zápas, ktorý presahuje chápanie smrteľníkov. Rogan sa vracia do sveta živých ako nová bytosť – černokňažník. S vlčím démonom Goryvladom, vedmou Mirenou, lesovikom Dagomirom a ďalšími sa vydáva na nebezpečnú výpravu povodím Moravy i krajmi potomkov staršinu Čecha. Musí získať divotvorný meč Krutomor, prebudiť v sebe magickú moc a prijať osud, ktorý mu určili bohovia. Len tak môže zo svätyne na Kančej hore vyhnať prisluhovačov zákerného Belboha a stať sa vládcom Krvavého ohňa.

Epická fantasy inšpirovaná slovanskou históriou a mytológiou si za roky od svojho prvého vydania vydobyla priazeň tisícov fanúšikov a viacero literárnych ocenení, vrátane Ceny Akadémie sci-fi, fantasy a hororu za najlepšiu knihu roka. Výpravné súborné vydanie prináša toto dielo verným i novým čitateľom v podobe, aká v tomto žánri na slovenskej knižnej scéne nemá obdobu. Prvý diel súborného vydania obsahuje romány: Vládca vlkov, Radhostov meč a Krvavý oheň.

Knihu Černokňažník – Vládca Krvavého ohňa si môžete predobjednať v Martinuse momentálne so zľavou až 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Černokňažník – Vládca Krvavého ohňa
Séria Černokňažník 1.
Autor: Juraj Červenák
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Rok vydania: 2021
Ilustrácie: Michal Ivan
Počet strán: 720
Väzba: pevná s prebalom
ISBN: 978–80–8201–101–5


O autorovi

Juraj Červenák (1974) je slovenský spisovateľ publikujúci v slovenskom, českom a poľskom jazyku. Pochádza z obce Vyhne, ale už od detstva žije v neďalekej Banskej Štiavnici. Prešiel rôznymi povolaniami, od roku 2005 je profesionálnym spisovateľom.

Knižne debutoval v roku 1993, odvtedy vydal vyše tri desiatky kníh. Presadil sa najmä ako autor historickej fantasy so slovanskými motívmi (série Černokňažník, Bivoj a Bohatier). Napísal aj samostatný román Sekera z bronzu, rúno zo zlata inšpirovaný antickou mytológiou, western s hororovými a fantasy prvkami Štrkáč Callahan či zbierku rozprávkovo-dobrodružných povestí pre mladších čitateľov Legendy Zlatého mesta.

Značný ohlas zaznamenali jeho historické romány, predovšetkým dobové detektívky o kapitánovi Steinovi a notárovi Barbaričovi (Mŕtvy na Pekelnom vrchu, Krv prvorodených a ďalšie) a cyklus z čias protitureckých vojen Dobrodružstvá kapitána Báthoryho.

Červenák je držiteľom viacerých žánrových ocenení vrátane Ceny Fantázie, Ceny za najlepšiu fantasy či Ceny Akadémie sci-fi, fantasy a hororu za najlepšiu českú a slovenskú knihu roka. Za román Diabol v zrkadle (2016) získal Cenu Vladimíra Neffa v kategórii „najlepší český/slovenský historický román roka“.


25. júna 2021
Fandom SK
Zdroj informácií