Predstavujeme - John Ironmonger: Nezabudnite na veľrybu

Nezabudnite na veľrybu

„Ak stratíte aj poslednú štipku nádeje, vždy je tu niekto, kto vám pomôže vidieť život inak.“ Dystópia známehoh britského autora prednedávnom vyšla v slovenskom preklade Maríny Gálisovovej.


Anotácia

Keď nahého mladého muža vyplaví more na pláž pri mestečku St Piran v Cornwalle, rýchlo ho zachránia dedinčania. Od miestneho doktora na dôchodku a učiteľa, cez zberača odpadkov na pláži, majiteľa hostinca až po kňazovu ženu a románopisca, všetci prijmú túto stratenú dušu medzi seba. Dedinčania však nevedia, že Joe Haak ušiel zo City v Londýne v strachu pred celosvetovým kolapsom civilizácie, ktorý predpovedal jeho počítačový program Cassie.

Je však koniec sveta naozaj blízko? Podarí sa Joeovi presvedčiť vidiečanov, aby sa uzavreli pred okolitým svetom ohrozeným epidémiou? A čo veľryba, ktorá sa vznáša v zátoke?

Nezabudnite na veľrybu je intímny, vtipný a dojímavý príbeh človeka na jeho ceste nájsť si vo svete miesto, ktoré by mohol nazývať domov.


Knihu Nezabudnite na veľrybu si môžete kúpiť napríklad v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Nezabudnite na veľrybu si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Nezabudnite na veľrybu (orig.: Not Forgetting the Whale)
Žáner: dystópia
Autork: John Ironmonger
Vydavateľstvo: Lindeni
Rok vydania: 2021
Jazyk: slovenský
Preklad: Marína Gálisová
Počet strán: 384
Väzba: viazaná s prebalom
EAN: 9788056622483


O autorovi

John Ironmonger je britský spisovateľ, držiteľ ceny Costa Award za debut The Notable Brain of Maximilian Ponder. Narodil sa v Nairobi a vyštudoval zoológiu. Krátko pracoval ako profesor na univerzite v Nigérii, neskôr zakotvil v IT sektore. Je vášnivý cestovateľ a nezľakne sa žiadneho dobrodružstva. S manželkou sa radi chvália informáciou, že sú pravdepodobne jediní žijúci Briti, ktorí naživo videli vzácneho jávskeho nosorožca počas svojej návštevy Indonézie.


27. augusta 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií