Predstavujeme - Erin Morgenstern: Nočný cirkus

Nočný cirkus

Koncom apríla vychádza vo vydavateľstve Lindeni román americkej autorky Erin Morgenstern s názvom Nočný cirkus, ktorý spája fantasy, dobrodružstvo, históriu a romantiku.


Anotácia

Román Nočný cirkus vám dovolí vykročiť zo sveta spútaného iba vašou fantáziou. Otočením prvej stránky vyrážate na cestu, kde nedokážete odlíšiť skutočnosť od sna. Cirkus snov prichádza bez ohlásenia. Putuje po celom svete a zakaždým v ňom pribúdajú odvážnejšie a nápaditejšie atrakcie. Vo víre dymu a v odlesku zrkadiel, mimo očí bežných návštevníkov, stoja proti sebe dvaja iluzionisti: Celia a Marco. Ich súboj trvá už roky a proti vlnám kúziel, zaklínadiel a ilúzií nie je odolný nik. Obaja mladí iluzionisti mali vrodené nadanie pre mágiu, ale nikto nepredpokladal, že mladí ľudia, ktorí mali byť súpermi na život a na smrť, porušia pravidlá a nevedomky sa do seba zaľúbia. Ich učitelia však majú stále na dosah nitky osudu, pred ktorými nie je v bezpečí žiaden obyvateľ cirkusu, ani mladí zaľúbenci, návštevníci či tvorcovia najneobyčajnejšieho snového predstavenia na svete.

Debutový román Erin Morgensternovej Nočný cirkus vám dovolí vykročiť zo sveta spútaného iba vašou fantáziou. Otočením prvej stránky vyrážate na cestu, kde nedokážete odlíšiť skutočnosť od sna, autorkinu predstavivosť od svojich osobných zážitkov. Nočný cirkus nedokáže spútať nikto a nič, každého čitateľa opantá cirkusová mágia, zaklínadlá z hlbín knižníc a ilúzie jazyka a písma. Otvárame za súmraku, zatvárame za úsvitu.


O autorke

Erin Morgenstern sa preslávila kultovým románom Nočný cirkus, ktorý bol preložený do 37 jazykov a získal si srdcia a podmanil predstavivosť miliónov čitateľov po celom svete. V novom románe nám otvára dvere do svojej zlatom pretkanej fantázie, pričom hľadá s čitateľmi odpoveď na otázku, aká je skutočná sila príbehov. Bezhviezdne more je spisovateľkiným vyznaním lásky všetkým čitateľom, neskutočne snovým, znepokojujúcim i vášnivým, prekypujúcim citmi a mystériami. Erin Morgenstern vyrastala v štáte Massachusetts, kde vyštudovala divadelnú tvorbu a scénografiu na Smith College. S manželom Adamom a najmilšou mačičkou na svete žijú v horskom pásme Berkshires v štáte Massechusetts, kde každý deň píše, hrá videohry a zlepšuje sa v miešaní koktailov. Erin zbiera šperky, štrikuje, maľuje, je posadnutá vonnými olejmi a pitím čaju.

Knihu Nočný cirkus si môžete predobjednať v Martinuse momentálne so zľavou až 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Nočný cirkus (orig.: The Night Circus)
Žáner: fantasy, dobrodružná, historická
Autorka: Erin Morgenstern
Vydavateľstvo: Lindeni
Rok vydania: 2021
Jazyk: slovenský
Prekladateľka: Tamara Chovanová
Počet strán: 368
Väzba: pevná s prebalom
ISBN: 9788056621684


7. apríla 2021
Fandom SK
Zdroj informácií