Predstavujeme e-knihu – Katarína Lacková: Rebeli

Lacková - Rebeli - obálka
Katarína Lacková - autorka

Minulý mesiac vyšla na Slovensku ďalšia e-kniha pre mladých dospelých – young adults s názvom Rebeli. Mladej autorke Kataríne Lackovej nezabránil v tvorbe ani hendikep a hoci to nebolo jednoduché, kniha je už dostupná na stiahnutie vo forme e-booku.


Anotácia

Mladá medička Iva si žije svoj študentský život, kým sa zrazu neocitne v úplne neznámej krajine. Samotu vystrieda zajatie. Postupne sa dozvedá, že sa nachádza medzi dvoma znepriatelenými tábormi Rebelov a Vojakov. Medzi väzniteľmi spoznáva svoju mŕtvu sestru. No je to naozaj ona? Iva si buduje dôveru medzi Rebelmi, ale nájdu sa aj takí, ktorí ju pokladajú za nepriateľskú Vojačku. Jedného dňa je pri útoku Vojakov unesená Ivina nová kamarátka – Rebelka Mai. Pred Ivou stojí ťažké rozhodnutie: prežiť s Rebelmi alebo zomrieť pri záchrane Mai? Aký je dôvod príchodu Ivy do tejto krajiny? Vráti sa domov alebo sa krajina Rebelov stane jej novým domovom? Kniha Rebeli je strhujúci príbeh plný napätia, priateľstva, lásky a odvahy.


Ukážka

Prebrali ma slnečné lúče, ktoré mi hladili tvár. Cítila som sa ako znovuzrodená. Po včerajšej únave nebolo ani stopy. Dokonalé ticho prerušovalo kde-tu trilkovanie vtákov.

Bolo to ako za starých čias, kedy sme dovolenkovali na chalupe. Chalupa stála pri lese, odkiaľ fúkal studený vetrík, ktorý chladil prehriate letné povetrie. Hocikedy som si so zavretými očami ľahla do trávy a počúvala zvuky lesa. Upokojovali ma.

Trilkovanie vtákov? Veď nie som na chalupe a pri našom intráku nie sú vtáky.

Roztiahla som viečka a zvrieskla som.

Ležala som na tráve. Ale nie pri našej chalupe u strýka, ani v svojej pohodlnej posteli v internátnej izbe, ktorú obývali dve mladé medičky. Vyskočila som na nohy a otočila som sa okolo vlastnej osi.

Nič.

Iba les, ktorý mi nebol ani trochu povedomý.

„Pokoj. To je len sen. Poštíp sa, bolesť cítiť nebudeš,“ rozprávala som sa sama so sebou ako idiot. Inštrukcie, ktoré som si dala, som poslúchla a poštípala som sa do ruky.

Skoro ma vystrelo, lebo bolesť som pocítila.

„Dobre… To nič… Len nepanikár! Asi máš úpal, a to sú len halucinácie.“

V mysli som dolovala znaky, podľa ktorých sa dá odlíšiť halucinácia od reality.

Spúšťačom halucinácií je napríklad únava, stres, hlad, smäd. Teraz, však, nepociťujem ani únavu, ani hlad, ani smäd. A stres mám kvôli skúškovému, mame, Lucii… Objekt, ktorý vnímame pred sebou, vnímame len pomocou jedného zmyslu. Ale ja vidím lúku, cítim trávu, počujem vtáčí spev…

Znovu som zvrieskla, pretože som si uvedomila, že to nie sú halucinácie.

E-knihu Rebeli si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link

O autorke

Katarína Lacková (1995) pochádza z obce Švošov v okrese Ružomberok. Absolvovala bakalárske štúdium v odbore politológia na Filozofickej fakulte Katolíckej univerzity v Ružomberku. Aj napriek svojmu hendikepu (zrakové a telesné postihnutie) ju už odmalička baví písať príbehy. V roku 2019 vychádza jej prvá kniha, debut Rebeli. V súčasnosti má rozpracované viaceré príbehy. Blízky vzťah má najmä k sci-fi a fantasy literatúre, ale venuje sa aj písaniu iných žánrov, ako detskej či romantickej literatúre.



Názov knihy: Rebeli
Žáner: sci-fi
Autorka: Katarína Lacková
Vydavateľ: Katarína Lacková
Rok vydania: 2019
Počet strán: 283
Formát: epub, mobi


9. mája 2019
Fandom SK - PR