Predstavujeme - Dračí Hlídka: Dlho očakávaný fantasy herný systém prichádza!

Dračí Hlídka - Goldendog
Dračí Hlídka

Po viac ako piatich rokoch prípravy vychádza nová stolová roleplay hra na hrdinov Dračí Hlídka. Ide o hru inšpirovanú Dračím brlohom a zahraničnými titulmi ako Dungeons & Dragons a Pathfinder.

Dračí Hlídka používa rovnako ako jej vzor šesťstennú a desaťstennú kocku, osobné denníky a pracuje s podobnými rasami a povolaniami. Oproti starému „Dračáku“ však postavy majú viac zvláštnych schopností, ktoré môžu v priebehu hry získavať, a Hliadka tak prináša veľa nových možností.


Anotácia

Základných hrdinských povolaní je v Hliadke šesť: Bojovník, Hraničiar, Alchymista, Kúzelník, Zlodej a Klerik. Každé povolanie sa s každou úrovňou učí novú schopnosť či profesionálnu zručnosť a spôsobov, ako ich hrať, je bezpočet. A hoci je Dračí Hlídka štylizovaná ako drsná a krvavá stredoveká fantasy, kde mágia nehrá ústrednú rolu, vybrané postavy majú prístup k mane, duševnej sile či božej priazni. Bežné herné situácie sa potom riešia hodom kockou na vopred určenú zručnosť, pričom rozprávač rozhoduje o úspechu či neúspechu postavy.

Hry na hrdinov hrá bežne skupina hráčov (dobrodruhov) a jeden rozprávač, ktorý postupne odhaľuje tajomstvo svojho príbehu alebo predpripraveného príbehového modulu. Tých má Dračí Hlídka na svojich webových stránkach v túto chvíľu nachystaných 20 a autori projektu sľubujú, že ďalšie budú nasledovať. Projekt má na sociálnych sieťach obrovskú podporu verejnosti. V okamihu vydania sa môže pochváliť viac ako dvoma tisíckami fanúšikov na Facebooku a stovkami výtlačkov predaných v predpredaji.


Ukážka

Dračí Hlídka není obyčejná hra. Jejím smyslem není „vyhrát“ v klasickém slova smyslu. Neexistuje totiž konkrétní okamžik, kdy by se řeklo, že hráči „vyhráli“. Jejím pravým posláním je prožívání fantastických příběhů, odhalování dalších tajemství, růst moci postav a nalézání přátel ve hře i v realitě. To je pravé vítězství, kterého byste měli dosáhnout. Pokud jsi nikdy podobnou hru nehrál, nic se neděje. Pravidla jsou psána tak, abys na začátku potřeboval znát jen minimum informací. Pravdou totiž je, že se ji nejlépe naučíš hraním samotným.

Herný systém Dračí Hlídka si môžete kúpiť v Martinuse momentálne so zľavou až 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorovi

Pavel Ondrusz pochádza z Havířova a vo fantasy komunite je známy ako „Tirus“. Je to dlhoročný nadšenec fantasy, veterán Dračieho Brlohu a autor prastarej online hry TORCH (The Old Rare Chronicles). Napísaním Dračí Hlídky sa rozhodol začať novú etapu RPG hier v ČR i na Slovensku. Cieli nielen na pôvodných fanúšikov DrD 1.6, ale aj na nováčikov, ktorí svoju cestu k hrám na hrdinov ešte len hľadajú. Rád by vytvoril hru os širokou komunitou, v ktorej bude ľahké nájsť nových priateľov. Zároveň umožní prežiť neopakovateľné dobrodružstvo, rozvinúť predstavivosť, tímového ducha, logické myslenie a schopnosť improvizácie aj komunikácie.


Názov: Dračí Hlídka
Autor: Pavel Ondrusz a kol.
Vydavateľstvo: Golden Dog
Rok vydania: 2020
Rozmer: 210×297
Väzba: lepená v měkkých deskách
Počet strán: 356
ISBN: 978–80–88067–18–4

Obsah:
1 x kniha pravidiel pre hráčov
1 x kniha pravidiel pra rozprávača
12 x vzorový osobný denník
2 x hracia kocka (1× desaťstenná a 1× šesťstenná)


Trailer Dračí Hlídka – logo


8. októbra 2020
Fandom SK - PR
Zdroj informácií