Pozvánka: Legendárny Comic-Con po prvý raz mieri do Prahy

Comic Con Prague

Zdá sa, že sen sa stane skutočnosťou. Spoločnosti Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o. v spolupráci s rádiom Evropa 2 privezú po prvý raz do Prahy celosvetovo najslávnejší festival popkultúry Comic-Con. Návštevníci budú mať jedinečnú príležitosť stretnúť toľko hercov, komiksových výtvarníkov a ďalších umelcov na jednom mieste ako v našich a susedských končinách nikdy predtým. Comic-Con Prague prebehne v termíne 7.– 9. februára 2020 v pražskom O₂ universe.


Con sa zameriava na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy predovšetkým v žánri sci-fi, fantasy a horor. Návštevníci festivalu Comic-Con Prague 2020 sa môžu tešiť nielen na stretnutia s filmovými hercami a ďalšími umelcami, ale aj na premietania, besedy, tvorivé dielne, súťaže, výstavy, koncerty a tiež na cosplay, hranie video hier, virtuálnu realitu atď. „To, čo bývalo skôr okrajovou zábavou pre geekov, je dnes mainstreamom. Všetci poznáme a milujeme univerzá Star Wars, Star Treku, Harryho Pottera, Pána prsteňov alebo napríklad Hry o tróny. Verím, že návštevníci Comic-Conu Prague budú nadšení. Výnimočná skúsenosť to bude aj pre náš tím NoLimits, ktorý akciu koprodukuje,“ uvádza Pavel Renčín, marketingový riaditeľ Active Radio.

Tri dni pestrej zábavy so zaujímavými domácimi i zahraničnými hosťami sa odohrajú na ploche viac ako 12 000 metrov štvorcových multifunkčného kongresového centra O₂ universum. Účasť už potvrdila hviezda svetového formátu Ron Perlman, predstaviteľ filmového Hellboya. „Veľmi sa tešíme, že predstavíme fanúšikom takého výrazného a známeho herca, akým je práve Ron Perlman. Comic-Conu Prague sa zúčastní aj Casper Van Dien, známy napríklad z Hviezdnej pechoty, Ian McElhinney z Hry o tróny a ďalší herci a herečky, komiksoví autori, spisovatelia a iní vzácni hostia,“ prezrádza Václav Pravda, programový riaditeľ festivalu.

Záštitu nad festivalom Comic-Con Prague 2020 prevzal Zdeněk Hríb, primátor hlavného mesta Prahy, ktorý o akcii povedal: „Veľa z nás pozná festival Comic-Con napríklad prostredníctvom seriálu Teória veľkého tresku. Som rád, že podobné akcie postupne vznikajú aj u nás v Prahe, pretože fanúšikov popkultúry a komiksov je u nás naozaj veľa.“

Vstupenky si je možné zakúpiť v sieti Ticketmaster.


Novinky a aktuality o akcii môžete sledovať na webe a sociálnych sieťach, kam budú postupne pridávané nové, podrobnejšie informácie:

Stránka Comic-Con Prague

Facebookovská stránka Comic-Con Prague

Instagram Comic-Con Prague


Comic-Con

Festival Comic-Con sa teší obľúbenosti po celom svete a má za sebou dlhú históriu. Prvý ročník sa konal v USA už v roku 1970 a počas rokov sa rozrástol na akciu s širokým rozsahom populárnej kultúry. Comic-Con Prague je svetom splnených snov najmä pre fanúšikov sci-fi, fantasy a hororu. V Českej republike sa prvýkrát predstaví na jednej akcii množstvo hercov, komiksových výtvarníkov a ďalších umelcov.

Comic-Con Prague prináša veľa doteraz nevídaných noviniek a programových špecialít vďaka rozsiahlej spolupráci skúsených fanúšikovských skupín, popredných odborníkov a hviezdnych hostí spoločne s dosiaľ nebývalým počtom zapojených firiem.


Zdroj: Activegroup.cz


5. decembra 2019
Fandom SK - PR