Pozvánka: Krst knihy Štyria mačkatieri od Alexandry Pavelkovej

Štyria mačkatieri - ako sa odtláčajú labky do betónu
Štyria mačkatieri - obálka
Štyria mačkatieri - Žabko Superkocúr

Mačací hrdinovia Žabko, Bucko, Bobo a Teta Mima sú už vo väzbe! A to poriadne tvrdej. Kniha pre deti každého veku Štyria mačkatieri, ktorú napísala Alexandra Pavelková, vyšla koncom októbra vo vydavateľstve Slovart s obálkou a ilustráciami výtvarníčky Ľudky Žoldákovej. Príďte Štyroch mačkatierov privítať 18. 11. 2019 o 17:00 do kníhkupectva Martinus, OC Galéria, Námestie SNP 2, Martin. Mačkatieri sa na vás tešia spolu s krstným otcom, ktorým bude známy moderátor a publicista Dado Nagy.

Autorka je známa nielen ako autorka fantastiky, ale aj vďaka svojej pomoci opusteným zvieratám. Práve takto sa za dramatických okolnosti zoznámila aj s partiou chlpáčov, ktorí sa krátko na to nasťahovali do jej domu. Ako sa to zomlelo a čo všetko sa udialo potom, si mačky doteraz rozprávajú za dlhých zimných, letných, jesenných aj jarných večerov. Boli by to aj napísali, ale keďže ich škrabopis vraj ľudia nevedia prečítať, autorka im pomohla a spoločne prepísali mačacie príbehy do knihy. Viac sa dozviete na besede, ktorá bude nasledovať po krste. Súčasťou besedy bude aj autogramiáda.


Anotácia

Jedného dňa sa život v dome so záhradou navždy zmení. V ten deň totiž majitelia domu zachránia opustené mačiatka a zoberú ich k sebe. Postarať sa o ne však nie je jednoduché, pretože dvaja malí kocúri sú veľmi chorí. Osirelé mačiatka aj staršie mačky, ktoré už v dome žili, budú musieť preliezť veľa prekážok a vylízať mnoho misiek, kým sa z nich stane nerozlučná partia. Kniha plná dobrodružstiev a zlodružstiev, humoru, svojskej filozofie i poučení poteší nielen deti, ale dozaista zaujme aj ich rodičov. Jeden z hrdinov knihy – hendikepovaný kocúrik Žabko dokáže písať všetkými pazúrmi a má svoj profil na facebooku, kde sa rád delí o svoje postrehy zo života mačiek a ľudí. (Medzi mačkami sa povráva, že to v skutočnosti on autorke diktoval jej najúspešnejšie knihy.)


Knihu Štyria mačkatieri si môžete adoptovať aj na diaľku, napríklad v e-kníhkupecve Martinus so zľavou momentále 20 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Štyria mačkatieri
Autorka: Alexandra Pavelková
Ilustrácie: Ľudmila Žoldáková
Vydavateľstvo: Slovart
Rok vydania: 2019
Väzba: pevná
Jazyk: slovenský
Počet strán: 176
ISBN: 9788055641522


O autorke

Alexandra Pavelková (1966) je autorka sci-fi a fantasy, propagátorka fantastiky na Slovensku. Napísala štrnásť kníh, z ktorých polovica vyšla aj v prekladoch – v češtine a poľštine. Je autorkou prvého slovenského románu v žánri fantasy a spoluautorkou prvej slovenskej románovej trilógie v tomto žánri. Je nositeľkou zrejme všetkých ocenení, ktoré môže autor nielen fantastiky na Slovensku a v Čechách získať. Publikovala množstvo poviedok v slovenských a českých antológiách, niektoré antológie editovala. Roky prispievala do časopisov Fantázia a Pevnost a do rôznych denníkov. Píše filmové a knižné recenzie, články o literatúre a fantastike. Je gestorkou literárnej súťaže Ohnivé pero a výtvarnej súťaže Svet na tvoj obraz. Je aj blogerkou a šéfredaktorkou portálu Fandom.sk.


Ak chcete spraviť dobrý skutok a zároveň urobiť svoj domov dokonalejším, svojho vlastného mačkatiera alebo aj psytiera si môžete adoptovať napríklad v OZ Mačkin majer, v OZ Bystrická mačačáreň, v OZ MačkySOS, v OZ Túlavá labka alebo v ktoromkoľvek inom dobrovoľníckom, mestskom či obecnom útulku vo vašom okolí.


Napísanie knihy z verejných zdrojov podporil formou štipendia Fond na podporu umenia.

FPU

Súvisiaci link

Predstavujeme – Alexandra Pavelková: Štyria mačkatieri

Web Štyria mačkatieri


6. novembra 2019
Fandom SK - PR