Pozvánka: Jeden kmen - škratí festival a výstava na hrade Špilberk

Jeden kmen novy plagat

Ak by ste sa v septembri nachádzali niekde na južnej Morave, určite nezahoďte príležitosť navštíviť fotografickú výstavu Jeden kmeň na hrade Špilberk, ktorá bude zahájená open air festivalom v sobotu 23. septembra 2017 o 12:00 hod. Výstava vás zavedie do fantasy sveta škratov z kmeňa Snaga, ktorí sa vo vlastnom jazyku nazývali urukovia. Na výstave spoznáte príbeh tohto škratieho kmeňa, nazriete do každodenného života jeho členov a zoznámite sa s brnenským výtvarným fantasy role-playing projektom Jeden kmen, ktorý týmto škratom vdýchol život.

Výstava začne netradične. Nečakajte žiadnu bežnú tlačovú konferenciu ani vernisáž. Výstava Jeden kmen totiž bude otvorená jednodňovým fantasy festivalom v sobotu 23. 9. 2017 na nádvoriach Špilberku. Vystúpia na ňom skupiny Deloraine, Vintage Wine, Postcards from Arkham, Trolíla a kapela Jeden kmen. Na programe festivalu je aj turnaj v bojovej aréne, šamanské veštby, streľba z kuše, práca so stredovekým žeriavom a mnoho ďalšieho.

Výstava Jeden kmen bude bude pre návštevníkov prístupná od 24. septembra až do 11. februára 2018, takže ak nestihnete festival, nezúfajte. Stihnete ju aj vtedy, ak plánujete ísť na Fénixcon alebo len tak užiť si Brno v zime. Projekt Jeden kmen sa síce inšpiruje reáliami z diel J. R. R. Tolkiena, vytvára si však vlastný detailne prepracovaný svet. Návštevníci nahliadnu do tábora kmeňa, spolu s bojovníkmi okúsia boj i lov, stanú sa svedkami tajomného rituálu a zúčastnia sa aj pohrebu starého šamana. Žiadny fanúšik fantasy by si nemal nechať ujsť túto naturalisticky stvárnenú škratiu výstavu plnú fotografií, rekvizít a zvukov.

Treba dodať, že vznik výstavy mohutne podporili priaznivci cez portál Startovač.cz.

Zdroj: Muzeum města Brna


29. augusta 2017
Fandom SK - PR