Pozvánka: Deň hvezdární a planetárií s Janou Plauchovou

Den hvezdarni a planetarii ZH 2017

Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom pozýva všetkých fanúšikov hviezd, vesmíru a fantastiky na Deň hvezdární a planetárií, ktorý sa bude konať v nedeľu 19. marca 2017 v priestoroch hvezdárne.


Počas celého popoludnia návštevníkov čaká séria prednášok a aktivít a súčasťou podujatia je aj práve prebiehajúca výstava ocenených prác v regionálnom kole výtvarnej súťaže Vesmír očami detí 2017. Samozrejmou súčasťou programu plného poučenia aj zábavy pre malých aj veľkých bude v prípade priaznivého počasia pozorovanie aktuálneho diania na oblohe.

Programom bude sprevádzať aj spisovateľka science fiction Jana Plauchová, s ktorou si môžete podiskutovať nielen o hviezdach, ale aj o literatúre, prípadne ju požiadať o autogram.

Podujatie je vhodné pre deti.

Vstup na podujatie je voľný.


Pre tých, ktorí majú do Žiaru nad Hronom ďaleko, snáď nebude problém vybrať si z bohatého programu ďalších hvezdární a planetárií, keďže podujatie sa koná súbežne po celom Slovensku od Senca po Humenné. V orientácii vám pomôže Zoznam podujatí dňa hvezdární a planetárií 2017.


17. marca 2017
Fandom SK - PR