Podporte nový slovenský horor Kriaky, autorom je Lukáš Polák

Podporte začínajúceho autora strašidelnej literatúry. Lukáš Polák vydáva svoj slovenský horor s názvom Kriaky inšpirovaný dielami Stephena Kinga a H.P. Lovecrafta.



O čom kniha bude?

Román rozpráva príbeh o záhadnom jazere v dedine Kriaky, ktoré má nepriaznivý vplyv na tamojších obyvateľov a postupne ich mení na neľudské bytosti. Autor tu spája prvky typické pre dvoch hororových velikánov. Dedinka plná bizarných postáv, kriminálna zápletka a mysteriózna atmosféra ako od Stephena Kinga a príšery z temných svetov, aké nájdete len v dielach majstra H.P. Lovecrafta. Spojením týchto dvoch svetov vzniká jedinečný príbeh, ktorý nielen zaujme a vystraší, ale aj pobaví.

Príbeh otvorí bežný obyvateľ dediny Kriaky – Sedloš Gusto. Ten verí rôznym poverám spájajúcim sa s jazerom. Jedného dňa sa počas práce pri jazere namočí do jeho vôd a od toho okamihu sa mu začnú diať nevysvetliteľné ve­ci.

Druhým oknom do deja je mladá a vždy vysmiata Ester, ktorá rada maľuje obrazy detí. Na svoju minulosť v dedine Kriaky zabudla až do momentu, keď namaľovala najčudnejší obraz svojho života.

Treťou dejotvornou postavou je hulvátsky detektív Rúfus. Počas svojho pôsobenia v polícii sa nevedel ovládať a bol prepustený, no kariéru sa rozhodol obnoviť vo vlastnej detektívnej agentúre. Jedného dňa k nemu zavíta extravagantná dáma, ktorá mu ponúkne bohatý honorár za to, aby zašiel do jej rodnej dediny Kriaky a vypátral zmiznutú mŕtvolu jej dcéry.

Viac už objavíte sami v dedine Kriaky.


Knihu Kriaky môžete podporiť aj vy, ak kliknete na tento link



Kto je Lukáš Polák?

Cesta Lukáša Poláka ako autora sa začala už v ranom veku. Prvý pokus o tvorbu prišiel, keď bol ešte žiačik a napísal ilustrovaný príbeh o pirátoch a stratenom poklade. Tých malých komiksov bolo viacej a raz dokonca vytvoril desaťstranovú verziu pokračovania Halloweenu, kde Micheal Myers dostane konečne Laurie.

Teraz už vážne.

Nádejný autor hororu začal písať už pred ôsmimi rokmi, vtedy pre neznámy webzine – In Vivo magazín, kde rozoberal vznik rockovej hudby. Táto skúsenosť ho posunula do webzinu – metalexpress.sk, pre ktorý aktívne písal nasledujúce štyri roky. Popritom dostal ponuku písať pre najväčší česko-slovenský časopis o rockovej hudbe – Rock Hard, ktorú prijal a v redakcii strávil dva roky. Časom začínal mať pocit, že by to chcel skúsiť po svojom, a tak v roku 2016 založil vlastný portál – Hlukoskop.sk, kde je už piaty rok šéfredaktorom. V redakcii sa zameriavajú výlučne na slovenskú rockovo-metalovú scénu a ich portfólio, popri videách zo skúšobní kapiel, tvoria rozhovory s kapelami, novinkové články, reportáže z koncertov alebo PR články k koncertom alebo k novým albumom.

Pred troma rokmi, po dlhej dobe uvažovania, sa opäť v ňom prebudila túžba po písaní beletrie. Už od strednej školy prechováva lásku k hororom, najmä k tvorbe Stephena Kinga a H. P. Lovecrafta, preto sa rozhodol pokračovať v ich šľapajach a začal písať poviedky v tomto duchu. Pravidelne sú zverejňované na stránke scifi.sk. Na tomto portáli je súčasťou redakcie a aktívne píše recenzie na hororové diela. Na jar minulého roka mal vďaka korona kríze dostatok času, a tak sa rozhodol napísať dlhšie dielo Kriaky, ktoré dnes môžete podporiť a zároveň si ho predobjednať.

Aktuálne pracuje na ďalšej knihe, ktorá bude dejovo nezávislá od románu Kriaky, no bude tiež niesť prvky hororu. Taktiež tvorí nové poviedky, ktoré sú pravidelne zverejňované na scifi.sk.



Kde nájdete Lukáša Poláka?

Facebook
Instagram


Knihu Kriaky môžete podporiť a kúpiť si ju v predpredaji


6. novembra 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií