Obchádza nás temnota Ivana Kučeru

Kučera - obchádza nás temnota
Ivan Kučera

Vydavateľstvo Hydra chce fanúšikov hororu pod stromčekom potešiť ďalšou hororovou knihou, a to poviedkovou zbierkou Ivana Kučeru s názvom Obchádza nás temnota. Čím táto kniha môže milovníkov strachu a strašenia zaujať?


Anotácia

Temné, mrazivé, drsné, ponuré a ako nová žiletka ostré hororové a trilerové poviedky. Ivan Kučera, držiteľ Ceny Béla za kontroverzné Prasa, vás prevedie všetkými ročnými obdobiami… a hlavne smrteľnými nebezpečenstvami, ktoré s nimi vstupujú do našich životov. Znepokojene vniknite do atmosférického sveta starých rituálov, zničených policajtov pasúcich po šialených sériových vrahoch, do sveta vraždiacich zvierat i desivých klaunov. Poriadne sa oblečte a vstúpte do hlbokých slovenských lesov, do chladných miest postihnutých ľudskou nedôverou a do na prvý pohľad idylických dediniek, ktoré ukrývajú nejedno strašné tajomstvo. Hlavne však majte oči na stopkách. Zlo číha všade a vpáli vám do života práve vtedy, keď to najmenej čakáte.


O autorovi

Ivan Kučera sa narodil v roku 1981 na Myjave. V tvorbe sa venuje trileru a hororu. S jeho poviedkami sa čitatelia mohli stretnúť na internete, v časopisoch (Howard, Filmag Extra, Vlčí bouda) a antológiách (66 + 6 hororov v 100 slovách, Zombie apokalypsa, Za tebou). V rokoch 2013 a 2014 vydal hororové e-booky Kozí ľudia a Lesy. Jeho príbehy sa vačšinou odohrávajú v súčasnosti a na Slovensku, často práve v prostredí lesov. Tie sú podávané ako temné, nebezpečné a plné tajomstiev. Atmosféru občas rád dokrášľuje detailnými krvavými a erotickými momentmi. V roku 2011 získal Cenu Béla za kontroverznú poviedku Prasa, ktorú tiež nájdete, jemne vylepšenú, v zbierke Obchádza nás temnota.
Napísal aj tisícky textov o filmoch – pod prezývkou Tron je aktívny na csfd.cz, publikoval filmové články v časopisoch Fantázia či GoldMan, na svojom webe Recenzie.org a na rôznych iných weboch (napr. Kinema.sk).

Knihu Obchádza nás temnota si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Názov: Obchádza nás temnota
Poviedková zbierka.
Žáner: horor
Autor: Ivan Kučera
Vydavateľstvo: Hydra
Rok vydania: 2016
Počet strán: 152
Väzba: brožovaná
Jazyk: slovenský
ISBN: 9788089840304


Foto: Archív vydavateľstva Hydra.


8. decembra 2016
Fandom SK - PR