Aké sú Chúťky upíra podľa Jakuba Pokorného?

Pokorný - Chúťky upíra - obálka

Slovenská fantastika sa rozrástla o ďalší kúsok. Autorovi Jakubovi Pokornému (Stačí vedieť málo, Záblesk, Čas: Otázka osudu) vyšla koncom marca e-kniha s názvom Chúťky upíra. Žánrovo sa pohybuje medzi fantasy a trilerom.


Anotácia

Z cely predbežného zadržania ušiel väzeň, ktorý kradol v transfúznej stanici v bratislavskom Ružinove. Pri úteku podľahnú zraneniam policajti. Ich ďalšie úmrtia postupne pribúdajú. Kto za tým stojí? Existujú upíri? Ak áno, prečo vraždia? Kriminálny triler s fantasy nádychom má napätie, zaujímavé postavy a pútavý príbeh.


Ukážka

Črtal sa neskorý večer, keď sa mladý zaľúbený pár viezol malým Fordom na kopec v rakúskom meste Hainburg. Asfaltová cesta, ktorá viedla na vrchol, bola zatarasená rampou, ktorá značila, že je tam zákaz vjazdu. „Do pekla! Ešte je zimná sezóna,“ zhodnotil blonďavý mladý muž. Otočil nahnevane auto a rozhodol sa bez slov zísť naspäť k námestiu. Mesto Hainburg sa mu vždy páčilo. Krásne a mohutné hradby, taký stredoveký štýl, pomyslel si. Jeho priateľka bola tiež ticho, prehovorila, až keď sa blížili k Dunaju, ktorý sa tiahol popod železnicu. „Je už neskoro, nemali by sme sem ísť, čo keď sa nám tu niečo stane? Adam!“ jeho meno až zakričala. „Neboj, nevyšiel nám náš kopec na naše výročie, tak si aspoň môžeme spraviť romantiku pri vode,.“ oznámil a zaparkoval neďaleko kruhového objazdu, ktorý ležal asi päťdesiat metrov od brehu Dunaja. Obaja vystúpili z vozu, Júlia sa ho hneď chytila okolo pásu dúfajúc, že ju v prípade nebezpečenstva ochráni. Vždy bola bojazlivejšia než on. Večerná obloha bola veľmi krásna. Luna ležala priklincovaná na oceáne hviezd. Keď prechádzali o chvíľku popri kamenistom brehu rieky. Užívali si romantiku. Bolo nádherne. Náhle Adam v diaľke začul plačúce dieťa. Plač neustával. Všimol si, že prichádza z brehu na druhej strane. Potom plač utíchol a počul iba čľupnutie vody. V rýchlosti chytil Júliu za ľavú ruku. „Bež rýchlo do auta, ja prídem hneď za tebou.“ Sedela na mieste spolujazdca. Roztrasená. Keď prišiel Adam, musela si presadnúť za volant. Onemel.


Podrobnosti o knihe

Názov: Chúťky upíra
Žáner: fantasy, krimi
Autor: Jakub Pokorný
Vydavateľstvo: Dibuk
Rok vydania: 2018
Počet strán: 120
Formát: e-kniha
ISBN: 9788097296148

E-knihu Chúťky upíra si môžete ihneď stiahnuť v Martinuse momentálne za 3 €, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorovi
Jakub Pokorný (1989) pochádza z Bratislavy. Už v detstve mal sen stať sa spisovateľom a teraz si ten sen plní. Po básnickej zbierke Stačí vedieť málo, s ktorou debutoval v roku 2013, prišiel s elektronickou knihou Čas: Otázka osudu (naša recenzia). Na konci roka 2016 mu vyšla druhá básnická zbierka s názvom Záblesk. Autor je aktívnym recenzentom kníh v Knižnej revue a recenzuje videohry na portáli Sector.sk.


20. apríla 2018
Fandom SK - PR