Finalisti súťaže Ohnivé pero Q2 2019

ohnive pero


Píšte ako profesionál! Štylistický editor Umberto vám pomôže víťaziť v súťažiach.


Od 16. decembra 2019 mohli čitatelia hlasovať za štyri poviedky z tých, ktoré boli prezentované v jesennom kole súťaže Ohnivé pero Q2 2019 a sedem z nich tak dostať do finále. V mene autorov ďakujem všetkým čitateľom za ich priazeň, konštruktívne komentáre k súťažným textom a tiež za ich hlasy.


Čo možno vyhrať v súťaži?

  • Poviedka, ktorá získa 1. miesto, prinesie svojmu autorovi odmenu 40 eur a diplom.
  • Autor poviedky na 2. mieste bude ocenený diplomom a dvoma knihami.
  • Autor poviedky na 3. mieste bude ocenený diplomom a knihou.
  • Jeden z hlasujúcich v záverečnom hlasovaní o víťazovi získa knihu.

Z finalistov určia poradie na prvých troch miestach porotcovia: Alexandra Pavelková – gestor a organizátor súťaže, Rastislav Weber – literárny kritik a webmaster Fandom.sk a Zdeno Ash Mikláš ako literárny kritik a dvojnásobný víťaz súťaže Ohnivé pero. K tomuto kroku sme pristúpili preto, aby sme sa vyhli riziku, že súťaž vyhrá poviedka nie príliš literárne zdatného, ale zato na sociálnych sieťach obľúbeného autora. Zároveň sa tak otvára možnosť pre všetkých súťažiacich stať sa porotcom Ohnivého pera: stačí súťaž aspoň dvakrát vyhrať.

Poviedok bolo tentokrát viac, platných hlasov však bolo menej ako po iné roky. Ako po minulé kolá, niekoľko hlasov muselo byť vyškrtnutých z dôvodu nesplnenia podmienok hlasovania. Preto by sme radi pripomenuli niektorým autorom, že ak už robia kampaň za svoju poviedku, nech to aspoň robia poriadne. Našťastie však hlasujúci pridelili poviedkam 504 platných bodov a vybrali tak finalistov tohto kola súťaže. Namiesto siedmich avizovaných finalistov však máme osem, keďže traja poslední z výberu mali rovnaký počet bodov.


Finálové poviedky súťaže Ohnivé pero Q2 2019 sú:

(poviedky sú zoradené abecedne podľa priezviska autora)

Všetkým finalistom srdečne gratulujeme a veríme, že každý čitateľ bude držať palce, aby sa na niektorej priečke pre ocenených, možno aj na víťaznej, ocitol práve ten jeho favorit.

Víťaza jesenného kola súťaže Ohnivé pero Q2 2019 oznámime v 7. januára 2020.


Aktuálne novinky zo sútaže sa môžete dozvedieť aj na facebookovskej stránke súťaže Ohnivé pero.

Alexandra Pavelková
gestorka súťaže


6. januára 2020
Fandom SK