Víťaz súťaže Ohnivé pero Q3 2009

K včerajšej nádielke, ktorú ste si dozaista našli pod vianočným stromčekom, pridávame výsledky tretieho kola súťaže Ohnivé pero 2009 a niektorým aj darčeky v podobe kníh a iných cenností.

Štyridsaťosem hlasujúcich rozhodlo o osude 26 poviedok, ktoré sa pokúšali získať si vašu priazeň. Hlasovanie bolo pozoruhodne jednotné, o čom svedčí výsledková listina. S počtom 31 hlasov sa na stupienku víťaza umiestnila poviedka Dostatočný trest, ktorej autorom je Lamahe, a touto poviedkou si vyslúžil kolekciu kníh z vydavateľstiev FantomPrint a Brokilon, vrátane knihy Strážcové Varadínu od spisovateľa Ďura Červenáka s autorovým podpisom.

Ďalšie priečky obsadili stálice tejto súťaže. O druhé miesto sa teda podelili víťaz predchádzajúceho kola Alexander Rybak a jeho poviedka ZásteraAnjelkou a jej poviedkou Requiem for a Dream. Na treťom mieste sa umiestnil Dodo Hanes s poviedkou Manželská výmena. Ostatné poviedky sa potiahli za nimi v tesnom závese s minimálnym bodovým rozdielom, ako môžeme vidieť na výsledkovej listine. Poviedky, ktoré sa umiestnili s menším počtom hlasov než 10, s ohľadom na sebavedomie autorov neuvádzame.

Ako už je v tejto súťaži zvykom, cenu si odnesie aj jeden z hlasujúcich. Kniha Juraja Červenáka Strážcové Varadínu s autorovým podpisom teda poputuje k Františkovi Rudíkovi do Očovej.

Na základe komentárov hlasujúcich sa redakcia Fantázie OnLine rozhodla oceniť aj poviedku Piatok pätnásteho. Jej autorke Elene Guričanovej týmto vyslovujeme vecný dar a pokiaľ sa ozve na adresu redakcie, tak jej ho aj zašleme.

To je na tento rok k Ohnivému peru všetko. Víťazovi gratulujeme, nižšie umiestneným želáme veľa šťastia a tvorivosti v budúcnosti. Zároveň pripomíname, že od januára začína nové kolo súťaže Q1 2010 podľa už všeobecne známych podmienok.

Všetko dobré do nového roka!


25. decembra 2009
Fandom SK