Ohnivé pero Q2 2010: hlasovanie

Vianoce sa nezadržateľne blížia a na www.fandom.sk sa čitateľom predstavili posledné poviedky druhého kola súťaže Ohnivé pero v roku 2010. Nastal čas hlasovať o tom, kto bude víťazom.

V tomto kole sa preukázalo, že prázdninová prestávka pozdvihla úroveň súťažných príspevkov. Zrejme ich autori mali viac času na otestovanie svojich diel na nebohých priateľoch a rodinných príslušníkoch a následne získali čas aj na ďalšiu úpravu a korektúry. Pravda, našlo sa aj pár „slohových prác“ alebo textov typu „ej, tak som si pomyslel…“ (domyslite si kde a čo a pod vplyvom čoho), ale až na niekoľko výnimiek čitateľom pri lúskaní sa poviedkami nepraskala sklovina ani sa neotvárali nožíky vo vrecku. Naopak, mnohé poviedky podnietili ďalších autorov popasovať sa s vlastnými textami, takže to občas vyzeralo na tematický či genderový duel.

Tak či onak, súťažné poviedky sú za nami a čitateľov čaká závažná úloha – svojimi hlasmi rozhodnúť o víťazovi.

Stručne si pripomeňme víťazov predchádzajúcich kôl:

Q1 2010 vyhrali: Alexander Rybak s poviedkou Tichá noc.

Q3 2009 vyhral: Lamahe s poviedkou Dostatočný trest.

Q2 2009 vyhrali: Alexander Rybak s poviedkou Dobrá kúpa a Zdeno „Ash“ Mikláš s poviedkou Smrad.

Q1 2009 vyhrala Soňa Lantajová s poviedkou Čistá provokácia.

• V Q4 2008 zasadol na pomyslený kvetinový trón pre víťaza Miloš Ferko s poviedkou Trón pre kráľovnú.

Pripomeňme si systém hlasovania. Každý hlasujúci musí označiť štyri súťažné poviedky, avšak pri hlasovaní záleží na poradí. To znamená, že zo štyroch poviedok, ktoré vyberiete, prvá dostane najviac bodov (4) a štvrtá najmenej (1). Čísla, ktoré sa po zakliknutí objavia pri poviedkach, znamenajú poradové miesto (1. až 4.). Ostatným poviedkam, ktoré neoznačíte, zostane 0 bodov, ale nevadí, možno sa zapáčia inému čitateľovi. Hlasovať môžete do 30. decembra, takže môžete využiť blížiace sa sviatky a dohnať čítanie tých poviedok, ktoré ste doteraz nestihli. Víťaza 2. kola súťaže Ohnivé pero 2010 ohlásime 31. decembra 2010, takže v mnohých domácnostiach bude viac dôvodov na oslavu.

Víťaz 2. kola súťaže Ohnivé pero dostane kolekciu kníh z vydavateľstva FantomPrint a ďalších vydavateľstiev. Aby čitatelia neobišli nakrátko, knižnú odmenu získa aj jeden z hlasujúcich, ktorého vyžrebuje počítač.

Oprášte si teda spomienky, tí zábudlivejší ešte môžu preletieť jednotlivé súťažné poviedky, a pristúpte k hlasovaniu o víťazovi Ohnivého pera Q2 2010. Nezabudnite – tu za svoj hlas dostanete viac než sľuby!

Najbližšie kolo Ohnivého pera Q1 2011 začína v druhej polovici januára, netreba sa teda s posielaním nových súťažných prác ponáhľať. Autori môžu využiť čas cibrením si svojich schopností pracovať s textom a vytvoriť čítavú, konkurencieschopnú mikropoviedku. Túto po zrelom rozhodnutí môžu zaslať e-mailom ako prílohu v textovom súbore typu .word alebo .txt na adresu alexandra.pavelkova@gmail.com, ako predmet použijú heslo Ohnivé pero a v e-maili sa pokúsia zmysluplne použiť pár zázračných slovíčok, ktoré ich kedysi dávno naučila mama. Do e-mailu tiež nezabudnú napísať názov poviedky (ak nie je priamo v texte poviedky), svoje meno alebo meno, pod ktorým si prajú, aby bola poviedka uverejnená. Pre istotu môžu nádejní súťažiaci vopred nahliadnuť do podmienok súťaže Ohnivé pero.

Aby sme vám tento medzičas nejako zaujímavo vyplnili, vymysleli sme nový projekt, s ktorým sa môžete stretávať každý pondelok už o dva týždne.


20. decembra 2010
Alexandra Pavelková