Výsledky súťaže o knihu Žena se sovou

Zena se sovou - obalka

Minulý týždeň sme pre vás pripravili súťaž o antológiu fantastiky českých a slovenských autoriek Žena se sovou, ktorá vyšla vo vydavateľstve Fortna. Táto skvelá kniha z pripravovanej tetralógie Lehké fantazijno a balíček tarotových kariet s podobizňami autoriek mohli byť vaše, ak sa vám podarilo zodpovedať nasledujúce otázky a mať trochu šťastia pri žrebovaní.


Súťažné otázky

  1. Ako sa volá predchádzajúci diel tetralógie, ktorý vyšiel v rámci projektu Lehké fantazijno?

    Správna odpoveď: Žena se lvem

  2. Od čoho sa odvíjajú názvy jednotlivých dielov tetralógie?

    Správna odpoveď: Od názvov tarotových kariet

  3. Ktorá z týchto slovenských autoriek sa svojím textom nepodieľala na antológii Žena se sovou?

    Správna odpoveď: Lenona Štiblaríková

  4. Koľko poviedok nájdete v antológii Žena se sovou?

    Správna odpoveď: 13

Otázky dali niektorým súťažiacim zabrať, hoci indícií sme vám, ako vždy, poskytli viac než dosť. Niektorí neuhádli žiadnu otázku, ale najviac vás potrápila tretia – Lenona Štiblaríková naozaj neprispela do Ženy so sovou, ale do predchádzajúcej knihy Žena se lvem. Naopak, Alexandra Pavelková, ktorú niektorí tipovali, sa podieľala na Žene se sovou doslovom o fantastických ženách na Slovensku, čo je uvedené v každej anotácii knihy, a navyše sme tento doslov v neskrátenej verzii v súvislosti s prezentáciou knihy Žena se sovou na našom webe prednedávnom publikovali. Zo správnych odpovedí sme vyžrebovali súťažiacu, ktorou je Jana Diviznová. Srdečne gratulujeme a pokiaľ výherkyňa uviedla do formulára správnu adresu, čoskoro môže očakávať balíček od redakcie Fandom.sk.


Ak ste nevyhrali, nezúfajte. Ženu se sovou pokrstíme na Istrocone v Bratislave v sobotu 16. 9. 2017 popoludní, takže ju môžete získať priamo na mieste aj s podpismi autoriek – alebo si ju proste zakúpiť v kníhkupectve.

Knihu Žena se sovou si môžete kúpiť aj v Martinuse momentálne so zľavou 5 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

Alebo môžete počkať na ďalšiu súťaž, ktorú pripravíme onedlho. A odporúčame viac si všímať súvisiace llinky, ktoré pridávame pod každým článkom, vrátane súťaží.


Súvisiace linky

Súťaž o knihu Žena se sovou

Predstavuje sa Žena se sovou

Esej: Fantastické ženy na Slovensku 1. časť

Esej: Fantastické ženy na Slovensku 2. časť


3. augusta 2017
Fandom SK