Trpaslík Gimli, Kocúr aj Hellboy mieria do Prahy. Comic-Con Prague vypočul priania fanúšikov.

Comic Con Prague
Comic-Con Prague_eshop

Historicky prvý Comic-Con Prague sa bude konať v termíne 7. – 9. februára 2020 v pražskom O₂ univerze. Návštevníci conu sa môžu tešiť nielen na fotografovanie, autogramiády a besedy so zahraničnými i domácimi hercami a umelcami, ale aj na premietania, workshopy, súťaže, výstavy, koncerty, hranie videohier a stolových hier alebo predaj fanúšikovského tovaru.


Hviezdni hostia

„Veľmi nás potešilo, s akou odozvou sa stretli posledné ohlásené mená našich hereckých hostí. John Rhys-Davies, známy napríklad ako trpaslík Gimli z Pána prsteňov, alebo Danny John-Jules, ktorého si fanúšikovia Červeného trpaslíka pamätajú ako charizmatického Kocúra, vzbudili nadšenie. Verím, že spolu s Ronom Perlmanom, Brandonom Routhom, Casperom Van Dienom a ďalšími tvárami máme silnú hereckú zostavu, ktorá môže smelo konkurovať zahraničným Comic-Conom s oveľa dlhšou tradíciou,“ uvádza Pavel Renčín, marketingový riaditeľ Active Radio, ktorej produkčná divízia NoLimits akciu spoluorganizuje. Z radov hercov a herečiek sa ďalej predstaví: Ian McElhinney, David Nykl, Vladimír Furdík, Predrag Bjelac, Stefan Kapicic, Anna Shaffer, Tracy Scoggins a Daniela Tlumačová.

Spoločnú fotografiu s obľúbenými hercami a ich autogramy je možné zakúpiť cez e-shop, navyše sa na mieste budú zadarmo podpisovať aj komiksoví tvorcovia, spisovatelia a ďalšie známe osobnosti.

Svoju účasť už potvrdili napríklad spisovatelia Ben Aaronovitch, Ondřej Neff či František Kotleta a scenáristi a výtvarníci Brian Azzarello, John McCrea, Rafa Garrres, Alvaro Martínez, Marco Turini, Petr Kopl, Dan Čierny, Jonáš Ledecký a mnoho ďalších. Zástupca advokátskej kancelárie HKDW Legal bude na mieste morálne osvedčovať autenticitu podpisov umelcov.


Program

„Na Comic-Conoch ľudia milujú kostýmy, u nás si ich užijú naozaj dosť. Okrem toho, že v nich veľa účastníkov na akciu dorazí, v sobotu večer prebehne aj naša vlastná kostýmová súťaž PragoCosplay. Pri hodnotení takýchto súťaží nezáleží len na kvalite samotného kostýmu, ale aj na hereckom stvárnení vybranej postavy,“ hovorí programový riaditeľ festivalu Václav Pravda.

Na piatkové slávnostné otvorenie o 18:30 hodín dorazí aj primátor hlavného mesta Prahy Zdeněk Hřib, ktorý svoju účasť komentuje nasledovne: „Ako veľkého fanúšika komiksu, sci-fi a fantasy ma veľmi teší, že sme sa v Prahe dočkali prvého ročníka Comic-Conu a som rád, že sme ho ako mesto mohli podporiť. Verím, že sa akcia vydarí a všetci si odnesú nezabudnuteľné zážitky. Z programu sa najviac teším na stretnutie s legendárnym kocúrom z Červeného trpaslíka Dannym John-Julesom a Gimlim z Pána prsteňov Johnom Rhys-Davisom. Veľmi sa tiež teším na cosplayovú líniu – predovšetkým na blok cosplayerov venujúcich sa Hre o tróny. Comic-Con is coming!“ Pestrý program prebehne za účasti cosplayerov aj vybraných hviezdnych hostí, plynulo naň nadviaže koncert Pražského filmového orchestra vedeného dirigentom Jiřím Koryntom.

Videoherni a stolovej herni bude vyhradená plocha vyše 1400 m2. V rámci obrej videoherne budú predstavené nové aj retro konzoly, videohry, virtuálna realita, ale aj počítače, notebooky atď. Druhá herňa ponúkne desiatky stolov pre kartové a doskové hry, hlavolamy.

Na programe Comic-Conu Prague je tiež množstvo ďalších špecialít a skvelých projektov. V Artist Alley bude prezentovať a predávať svoje diela rad známych i začínajúcich karikaturistov z rôznych krajín. Za návštevu potom iste bude stáť aj výstava Star Wars modelov či výstava komiksov. Vďaka spoločnosti HBO zasadnú účastníci dokonca na originálny Železný trón. A to samozrejme nie je zďaleka všetko, na čo sa môžu návštevníci Comic-Conu Prague tešiť. Program usporiadatelia neustále aktualizujú na webe, Facebooku i Instagrame akcie.



Novinky a aktuality o akcii môžete sledovať na webe a sociálnych sieťach, kam budú postupne pridávané nové, podrobnejšie informácie:

Stránka Comic-Con Prague

Facebookovská stránka Comic-Con Prague

Instagram Comic-Con Prague


Comic-Con

Festival Comic-Con sa teší obľúbenosti po celom svete a má za sebou dlhú históriu. Prvý ročník sa konal v USA už v roku 1970 a počas rokov sa rozrástol na akciu s širokým rozsahom populárnej kultúry. Comic-Con Prague je svetom splnených snov najmä pre fanúšikov sci-fi, fantasy a hororu. V Českej republike sa prvýkrát predstaví na jednej akcii množstvo hercov, komiksových výtvarníkov a ďalších umelcov.

Comic-Con Prague prináša veľa doteraz nevídaných noviniek a programových špecialít vďaka rozsiahlej spolupráci skúsených fanúšikovských skupín, popredných odborníkov a hviezdnych hostí spoločne s dosiaľ nebývalým počtom zapojených firiem.


Zdroj: Activegroup.cz


Súvisiace linky

Comic-Con Prague: Na ktoré literárne a komiksové hviezdy sa môžete tešiť?

Objednajte si zážitok so svojou obľúbenou hviezdou na Comic-Cone Prague 2020

Pozvánka: Legendárny Comic-Con po prvý raz mieri do Prahy


5. februára 2020
Fandom SK - PR