Predstavujeme - Vladimíra Kmečová: Vodná kniha

Vodná kniha

V týchto dňoch vyšla vo vydavateľstve Enribook druhá časť fantasy série pre mladých Bahadurovo dedičstvo od slovenskej autorky Vladimíry Kmečovej. Pokračovanie má názov Vodná kniha.


Anotácia

Blížia sa prázdniny a šestnásťročný Karim mieri do Istanbulu, aby navštívil svojho priateľa Yusufa. Plány na príjemný letný oddych sa mu však čoskoro začnú rúcať ako domček z karát. Sklamaný pomýšľa na návrat domov, keď sa ocitne v ohrození života. Vyzerá to, že útok na neho súvisí so zašifrovaným odkazom, ktorý kedysi dávno napísal muž zvaný Staviteľ a ktorý vlastní jeho nový známy Aleko. Aké tajomstvo list ukrýva? Vedie naozaj k pokladu, po ktorom pátra krvilačný Dedič? A na čej strane stojí záhadný duch Strieborného rytiera? Je len jeden spôsob, ako prísť celej veci na koreň. Karim s Očkom a dvomi novými priateľmi sa vydávajú do neznáma. Dlhá a neľahká cesta má preveriť nielen ich schopnosti a um, ale aj charaktery.

V druhom diele orientálnej fantasy série sa čitateľ ocitne v odľahlých oblastiach dávnej Osmanskej ríše, v oblastiach plných neprebádaných miest a tajomných, neraz i nepriateľských bytostí. Hlavný hrdina príbehu Karim sa opäť bude musieť vysporiadať s náročným putovaním. Tento raz ako sprievodca mĺkveho hanblivého Aleka pri plnení jeho ťažko uchopiteľného poslania. A hoci už povyrástol, vyzerá to, že s prekážkami, ktoré stoja chlapcom v ceste od samotného začiatku, si len tak neporadí. Obráti sa preto s prosbou o pomoc na istanbulského Gréka Seba, vzdelaného mladíka so širokým rozhľadom, ale aj s mimoriadne komplikovanou povahou. Ak však majú členovia nesúrodej skupinky úspešne zvládnuť hrozby vonkajšieho sveta, budú si musieť v prvom rade nájsť cestu sami k sebe. A čas sa kráti. Karima už začínajú svrbieť pehy na špičke nosa – neklamný príznak toho, že dobrodružstvo je tu!


Ukážka z knihy

S neživými sluhami umierajúcej ohavy v pätách sa Seb vyrútil za lanom.

„Karim!“ kričal na druhov za múrom.

Park osvetľoval len slabý svit sviec hore v paláci.

Dobehol k hradbe v mieste, kde sa mu zdalo, že by mal visieť povraz, a tápal rukami po kameňoch. Tu je! Dvakrát ním prudko trhol a začal šplhať nahor. Tmavý tieň ho dohnal a zakvačil sa mu o jednu nohu.

„Robte niečo! Mám bogmaka v pätách!“ zakričal Seb a druhou nohou naslepo prudko kopol. Ozvalo sa zachrčanie a tieň spadol do trávy. „Kariiim!“

„Poď, čakáme ťa!“ zaznelo z opačnej strany. Karim visel očami na vrchu hradby a striehol, kedy sa tam objaví Sebova hlava. Nevšimol si, že voda v priekope okolo hradu sa zavlnila a vyvrhla ďalších umrlcov.

„Pozor, za tebou!“ skríkol Seb, keď sa vyštveral na múr a zbadal za priateľovým chrbtom dve postavy.

Mladík v poslednej chvíli uskočil a vytiahol dýku.

„Ich nezabiješ, to nejde!“ pochopil Grék ako prvý absurdnosť celej situácie.


Knihu Vodná kniha si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 5 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Vodná kniha
Séria Bahadurovo dedičstvo, 2. kniha
Žáner: fantasy, pre mladých
Autorka: Vladimíra Kmečová
Vydavateľstvo: Enribook
Rok vydania: 2023
Jazyk: slovenský
Počet strán: 352
Väzba: brožovaná


O autorke

Vladimíra Kmečová (1972) debutovala titulom *Bahadurovo dedičstvo (2022), prvým zo série orientálnych fantasy-dobrodružných príbehov. Milovníčka dlhých ciest za hranice všedných dní, Wagnera, Hesseho, talianskej kávy, gréckej Apelie, thajských masáží a teplého mora, duša ukotvená v minulosti. Osobné krédo: Stať sa labužníkom života je makačka.


Súvisiace linky

Predstavujeme – Vladimíra Kmečová: Bahadurovo dedičstvo

Recenzia – Vladimíra Kmečová: Bahadurovo dedičstvo


15. septembra 2023
Fandom SK - PR
Zdroj informácií