Predstavujeme – Martin Hatala: Pliaga - Historky z Brahna 2

Pliaga

Slovenský autor Martin Hatala nenechal čitateľov dlho čakať a prednedávnom prišiel s druhou knihou svojich dobrodružno-fantastických Historiek z Brahna.


Anotácia

Brahnom sa túla postava v čiernom plášti a necháva za sebou tucty chorých. Obyvatelia mesta sa snažia vysporiadať sa so zákazom vychádzania, nepohodlím a zavretými krčmami. Vrchnosť je bezradná, jedine veľkňažka zabudnutej cirkvi „Veľkého suda“ vie, ako všetkých zachrániť. Bez ohľadu na to, či sa to ľuďom páči alebo nie. A uprostred chaosu sa mladý mních Dakkomi ocitá pred neľahkou voľbou medzi vierou náboženskou a vierou v seba samého.

Voľné pokračovanie série Historky z Brahna prináša nový komediálny príbeh plný svojráznych charakterov a šialených situácií. Dobrodružno-fantastický román nastavuje satirické zrkadlo spoločenským udalostiam, politikom, netolerantným ľuďom, ale aj tým, ktorí sa snažia nešťastie okolia zneužiť vo svoj prospech.


Ukážka

Pre zobrazenie ukážky kliknite na link: Ukážka z knihy Martina Hatalu – Pliaga


Knihu Pliaga si môžete kúpiť v Martinuse momentálne so zľavou 5 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Podrobnosti o knihe

Pliaga
Séria Historky z Brahna, 2. kniha
Žáner: fantasy, humor
Autor: Martin Hatala
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Rok vydania: 2023
Počet strán: 192
Väzba: tvrdá
ISBN: 9788082012104


O autorovi

Martin Hatala (1988) je autor a humorista pôvodom z Košíc. Pracuje ako grafik a ilustrátor v Bratislave, kde žije s manželkou a králikmi. Môžete ho poznať ako komika Silných rečí – či už zo živých vystúpení, s ktorými precestoval celé Slovensko, alebo z relácie Silné reči televízie JOJ. V roku 2016 založil vlastnú komediálnu šou Comedy Dungeon, v ktorej sa sústredí na humor pre fantasy a sci-fi komunitu, ktorá je mu blízka. Jeho observačný humor väčšinou rozoberá zdanlivo všedné a každodenné záležitosti a hľadá v nich odľahčenie a nadhľad. Vyhral viacero literárnych súťaží s poetickými aj prozaickými textami, ktoré napokon vyústili do jeho debutového poviedkového románu Whiskey, krv a striebro (2018). V roku 2021 mu vyšla kniha Hliadky! Hliadky! – prvý diel série Historky z Brahna.


Súvisiace linky

Predstavujeme – Martin Hatala: Hliadky! Hliadky! (Historky z Brahna)

Recenzia – Martin Hatala: Hliadky! Hliadky! Historky z Brahna


8. decembra 2023
Fandom SK - PR
Zdroj informácií