Ohnivé pero Q3 2009 – hlasovanie

Jeseň preletela ako list odfúknutý vetrom a ani sme sa nenazdali, skončilo sa ďalšie kolo súťaže amatérskych poviedok Ohnivé pero. Ďalej zostáva už len na vás, čitateľoch, aby ste vybrali víťaza.


V tomto kole autori znova preukázali schopnosť, podaktorí aj neschopnosť, pohybovať sa v subžánroch, ktorými fantastika zatiaľ disponuje. Niektoré poviedky boli snové, iné na zamyslenie. Niektoré boli akčné, iné, naopak, takmer bez deja. Niekomu sa nechcelo vymýšľať nové svety a reálie, iný bol zasa príliš okúzlený čarom už napísaného, a tak sa budovalo na úspešných nápadoch iných. Niekoľko autorov malo v úmysle zrejme napísať román, ale nie dosť času na realizáciu tohto úmyslu, a tak zo svojho pôvodného umeleckého zámeru len preosiali pár viet, ktoré by naplnili formálne podmienky útvaru mikropoviedky. Iní sa s týmto druhom textu popasovali naozaj zodpovedne, nápadito a s príjemným výsledkom.

Kto z nich teda bude víťazom? Rozhodnutie je na vás, na čitateľoch.

V krátkosti si pripomeňme predchádzajúce kolá:

Q2 2009 vyhrali: Alexander Rybak s poviedkou Dobrá kúpa a Zdeno „Ash“ Mikláš: s poviedkou Smrad.

Q1 2009 vyhrala Soňa Lantajová s poviedkou Čistá provokácia.

• V Q4 2008 zasadol na pomyslený kvetinový trón pre víťaza Miloš Ferko s poviedkou Trón pre kráľovnú.

O svojom favoritovi súťaže Ohnivé pero Q3 2009 môžete rozhodnúť v tomto hlasovaní, kde svoj hlas odovzdáte štyrom kandidátom, vyplníte povinné údaje a hlasovací formulár odošlete. Autor/ka víťaznej poviedky získava odmenu 6 kníh z vydavateľstiev FantomPrint a Brokilon, vrátane knihy Strážcové Varadínu od Ďura Červenáka s autorovým podpisom. Ak poviedka, ktorú ste uprednostnili, nevyhrá, snáď vás poteší aspoň to, že spomedzi hlasujúcich bude tradične vyžrebovaný jeden šťastlivec, ktorý tiež získa knihu Strážcové Varadínu od Ďura Červenáka s podpisom autora.

Neváhajte teda a posielajte svoje hlasy, aby ste to stihli do 23. decembra 2009. Víťaza ohlásime na Vianoce ako darček pre Vás všetkých a víťazov zvlášť!

Nasledujúce kolo súťaže začína už v januári 2010.

<a name=„fb_share“ type=„icon_link“ share_url=„www­.fandom.sk/cla­nok/ohnive-pero-q3–2009-hlasovanie“ href=„http://­www.facebook.com/sha­rer.php“>Zdieľať na Facebooku Fantázia na Facebooku


7. decembra 2009
Fandom SK - PR