Nová Katarína Soyka a jej Svedomie temnej časti

Soyka - Svedomie temnej časti

Vo svojej decembrovej nádielke vydavateľstvo Hydra myslelo aj na fanúšikov dobrodružstva, mágie a romantiky. Pod vianočný stromček prináša najnovšiu knihu Kataríny Soyky s názvom Svedomie temnej časti. Na čo sa môžu čitatelia fantasy tešiť?


Anotácia

Mladá čarodejnica Deina je nútená splácať dlh lumpovi Dobrogovi, ktorý do sveta živých privádza temného mága Blahowitzapla. Ten sa rýchlo vysporiada s pánom mesta, aj s Dobrogom samotným. Vstúpi do vhodného tela a objaví spôsob, ako ľudí rozdeľovať na dobrú a zlú polovicu. Prvá jeho nový trik okúsi Deina. Jej dobrú časť uväzní zlý čarodejník v okovách, so zlou a bezcitnou polovicou po boku mieni vládnuť mestu. Bosorka Sička, vodník Gabriel, upír Arik, matka jazera Aruma a množstvo ďalších magických bytostí je súčasťou príbehu plného zvratov, kúziel, byliniek a boja dobra so zlom. Každá magická bytosť má svoje silné aj slabé stránky, môže konať dobré aj zlé skutky, všetko závisí od uhla pohľadu a_motivácií. Kam až sme ochotní zájsť v boji za dobro svojich blízkych? Čo všetko dokážeme obetovať? A budeme môcť ešte potom stále tvrdiť, že to my sme tí dobrí?

Knihu Svedomie temnej časti si môžete objednať napríklad v Martinuse momentálne so zľavou, pre podrobnosti kliknite na tento link


O autorke

Katarína Soyka pôsobí na literárnej scéne od roku 2011, keď vydala svoj prvý fantasy román Sklený vrch. V roku 2012 sa spolu s Lenonou Štiblaríkovou stala zakladateľkou Vydavateľstva Hydra, jediného žánrového vydavateľstva na Slovensku zameraného výlučne na scifi, fantasy a žánrový horor. Už roky bojuje za zrovnoprávnenie paranormálnej romantiky s ostatnými fantastickými žánrami. Vychádza z princípu, že všetky nadprirodzené bytosti majú právo slobodne sa rozvíjať, šarmantní upíri, vlkodlaci, elfi, ale aj čarodejnice, bosorky a zombie. Rozdielne správanie, ašpirácie a potreby bytostí majú byť uznávané, hodnotené, zohľadňované a podporované v rovnakej miere a nediskriminujúco, o čo sa ako spoluvydavateľka snaží (v zbierkach Fantastická 55, Na hroby, Rozmarná fantastika, Zombie apokalypsa). Napriek proklamáciám o tolerantnosti, obzvlášť tých, ktorí sami seba považujú za intelektuálnu špičku, analýzy a štatistiky dokazujú, že paranormálne romance sú naďalej znevýhodňované. Soyka pranieruje v dielach intolerantnosť, bezohľadnosť, krutosť a všetky neduhy, ktoré často vyplývajú z nadraďovania sa určitých skupín ľudí nad ostatnými. Lenže v každom človeku je niečo dobré, aj niečo zlé. Ako by sa pozerala dobrá polovica na činy svojej zlej polovice? Odsúdiť je také jednoduché. Podobné otázky rieši aj v najnovšej, už šiestej novele Svedomie temnej časti. Ale žiadny strach! Odpúšťa si filozofovanie, poúčanie a vychovávanie (dostatočne sa realizuje na dvoch deťoch a kocúrovi Oliverovi). Bude to zábava.


Podrobnosti o knihe

Názov: Svedomie temnej časti
Žáner: fantasy
Autorka: Katarína Soyka
Vydavateľstvo: Hydra
Rok vydania: 2016
Počet strán: 200
Väzba: pevná
Jazyk: slovenský
ISBN: 9788089840342


16. decembra 2016
Fandom SK - PR