Na Comic-Cone Prague 2021 môžu návštevníci zavítať do Prahy blízkej budúcnosti

Comic Con fullHD_Future_Prague

Na druhom ročníku Comic-Conu Prague, ktorý prebehne v termíne od 15. do 17. októbra 2021 v pražskom O₂ univerze, bude inštalovaná špeciálna expozícia s názvom FutureCity. Pomocou najmodernejších virtuálnych technológií prenesie záujemcov do Prahy blízkej budúcnosti. Projekt FutureCity vzniká v spolupráci usporiadateľov festivalu s magistrátom hlavného mesta Prahy a štyrmi mestskými spoločnosťami.


Špeciálna expozícia s názvom FutureCity bude záujemcom ponúkať netradičný zážitok vo forme virtuálnej cesty do Prahy blízkej budúcnosti. „Po nástupe do časopriestorovej kapsule pasažierov zoberieme na cestu do budúcnosti. Ocitnú sa v Prahe poháňanej modernými technológiam a riadenými na základe dát, v metropole, ktorá je oveľa čistejšia, tichšia a aj oveľa zelenšia. Počas cesty sa zoznámia s vládcom podzemnej ríše, navštívia dopravnú ústredňu alebo biologickú čističku odpadových vôd,“ prezrádza za organizátorov Pavel Renčín, marketingový riaditeľ spoločnosti Active Radio.

Primátor hlavného mesta Prahy Zdeněk Hřib, ktorý prevzal záštitu nad Comic-Conom Prague 2021 a ktorý je známy svojím veľmi kladným vzťahom k moderným technológiám, dopĺňa: „Kým legendárny fotostroj času a relaxačné fólie boli vynájdené už dávno, cestovanie do Prahy budúcnosti je teraz úplná novinka. Virtuálna prehliadka je skvelá príležitosť vidieť na vlastné oči, kam ako mesto smerujeme a na aké technologické vychytávky sa už čoskoro môžeme tešiť. Dúfam, že sa stretneme v odletovej miestnosti!“

Návštevníkom Comic-Conu Prague bude stačiť, ak si na túto cestu rezervujú lístok. Cestu budú mať zadarmo. Viac informácií zistíte na stránkach FutureCity.

FutureCity vzniká v spolupráci usporiadateľov Comic-Conu Prague firiem Active Radio a.s. a Comic-Con Prague s.r.o. s Magistrátom hl. m. Prahy, mestskými spoločnosťami Operátor ICT, Kolektory Praha, Technická správa komunikací, Pražské vodovody a kanalizace, a.s. a studiem Brainz Immersive.


Novinky a aktuality o akcii môžete sledovať na webe conu a sociálnych sieťach:

Comic-Con Prague,

na facebookovskej stránke Comic-Con Prague

aj na instagramovej stránke Comic-Con Prague, kam budú postupne pridávané nové podrobnejšie informácie.


Súvisiace linky

Comic-Con Prague 2021 sa prekladá na jeseň, on-line event bude v máji

Usporiadatelia Comic-Conu Prague 2021 oznámili nový termín a ďalších hviezdnych hostí

Comic-Con Prague 2021 odtajnil ďalších hviezdnych hostí: Neal McDonough, Edward James Olmos Hugh Quarshie a Cara Buono

Pozvánka: Na Comic-Con Prague 2021 dorazí Christopher Lambert, Julian Glover a Jason Aaron


Zdroj a foto: Active Radio a.s, spoluorganizátor Comic-Conu Prague


9. septembra 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií