Comic-Con Prague: Na ktoré literárne a komiksové hviezdy sa môžete tešiť?

Comic-Con Prague3

Historicky prvý Comic-Con Prague sa bude konať v termíne 7. – 9. februára 2020 v pražskom O₂ univerze a jeho usporiadatelia odtajnili zoznam hlavných hviezd z radov spisovateľov, scenáristov a komiksových tvorcov, ktorí sa zúčastnia besied a diskusií v rámci literárneho a komiksového programu.


„Hlavnou hviezdou bude známy britský spisovateľ Ben Aaronovitch, ktorý sa presadil ako televízny scenárista vďaka preslávenému anglickému seriálu Doctor Who či space opere Jupiter Moon,“ prezradil Pavel Renčín, marketingový riaditeľ Active Radio, ktorej produkčná divízia NoLimits akciu spoluorganizuje. Medzi najznámejšie knižné diela Bena Aaronovitcha patria Řeky Londýna, Zvony Londýna, Strom viselců nebo Měsíc nad Soho.

„Z českých spisovateľov a spisovateliek sci-fi, fantasy a hororu nám už svoju účasť potvrdil Miroslav Žamboch či František Kotleta. Dorazí aj Vilma Kadlečková, Petra Neomillnerová, Karolína Francová, Kristína Sněgoňová, Jan Kotouč či Jiří Walker Procházka,“ doplnil Václav Pravda, programový riaditeľ festivalu. Spisovatelia si pre návštevníkov na piatok a sobotu pripravujú rad zaujímavých diskusných tém ako moderná akčná fantastika, česká fantastika v angličtine, písanie sexuálnych scén, tvorba literárnych svetov, fantastické príbehy v českom prostredí, moderná česká high fantasy alebo poviedky a poviedkové zbierky.

Hlavný literárny program v nedeľu bude prebiehať na HumbookStage, ktorú organizuje vydavateľstvo Albatros v spolupráci s Euromedia Group a Argo. Návštevníci sa môžu tešiť na pestrý program so zahraničnými spisovateľmi, komiksovými tvorcami, domácimi literárnymi hviezdami aj redaktormi.

„Sme radi, že okrem ostrieľaných spisovateľov môžeme na našej akcii privítať aj mladé talenty domácej literatúry, napríklad Katku Šardickú, ktorá v minuloročnej ankete Kniha roka zvíťazila v kategóriách Young Adult a Objav roka, alebo talentovaného spisovateľa Pavla Bareša či Martina Bečana a ďalších,“ dodal pavel Renčín.

Na festivale popkultúry samozrejme nesmie chýbať ani tvorba komiksových maliarov a ilustrátorov. Medzi umelcov, ktorí navštívia Comic-Con Prague, patrí Brian Azzarello, John McCrea, Rafa Garres, Alvaro Martínez, Marco Turini, Vlastislav Toman, Petr Kopl, Jonáš Ledecký a mnoho ďalších. Zatiaľ čo komiksový program v piatok bude prevažne so zahraničnými hosťami, sobotný a nedeľný program sa rozširuje aj o domácich hostí.


Novinky a aktuality o akcii môžete sledovať na webe a sociálnych sieťach, kam budú postupne pridávané nové, podrobnejšie informácie:

Stránka Comic-Con Prague

Facebookovská stránka Comic-Con Prague

Instagram Comic-Con Prague


Comic-Con

Festival Comic-Con sa teší obľúbenosti po celom svete a má za sebou dlhú históriu. Prvý ročník sa konal v USA už v roku 1970 a počas rokov sa rozrástol na akciu s širokým rozsahom populárnej kultúry. Comic-Con Prague je svetom splnených snov najmä pre fanúšikov sci-fi, fantasy a hororu. V Českej republike sa prvýkrát predstaví na jednej akcii množstvo hercov, komiksových výtvarníkov a ďalších umelcov.

Comic-Con Prague prináša veľa doteraz nevídaných noviniek a programových špecialít vďaka rozsiahlej spolupráci skúsených fanúšikovských skupín, popredných odborníkov a hviezdnych hostí spoločne s dosiaľ nebývalým počtom zapojených firiem.


Zdroj: Activegroup.cz


Súvisiace linky

Pozvánka: Legendárny Comic-Con po prvý raz mieri do Prahy

bjednajte si zážitok so svojou obľúbenou hviezdou na Comic-Cone Prague 2020


24. januára 2020
Fandom SK - PR