Tipy na týždeň 13. - 19. augusta 2018

Z bohatej ponuky podujatí na tento týždeň pre vás vyberáme svet lego kociek, výstavu o Veľkomoravskej ríši a strašenie na hrade.


Bricklandia

  • Výstava z legokociek v Tatralandii
Bricklandia 2018

Anotácia

Počas tohto leta je BRICKLANDIA otvorená priamo v Liptov Aréne pri Tatralandii. Expozícia je podstatne bohatšia ako doteraz. Návštevníkom ponúka rôznorodé scenérie, veľkú herňu a kopec aktivít. Pre rodiny, školské výlety a všetkých fanúšikov LEGA od 1. júna do 31. augusta 2018.

Na výstave nájdete:

  • LEGO® scenérie vo vitrínach osvetlené LED osvetlením. Každá je venovaná niektorému z obľúbených sérií aktuálnych aj minulých setov – Minecraft, Atlantis, Movie, Ninjago, Pirates, Western, Star wars, Castle, Mars a Lord of the rings. Teda od hĺbok morského dna až do ďalekého vesmíru.
  • Veľký, 15 metrov dlhý stôl so šírkou 2,3 metra a plochou 35 m2. Je na ňom vyskladaný svet od severského rybárskeho prístavu cez pevninu až po prímorské letovisko. Nájdete na ňom obchodné lode, prístavy, letisko, farmu, veľké mesto, stavenisko, niekoľko železničných staníc, pretekársky okruh plný áut, lesíky, pláž, zábavný park plný kolotočov, zámkov a princezien. Dievčatá na ňom nájdu mestečko lego friends. Súčasťou stola je koľajisko, aktuálne jedno z najdlhších na Slovensku.
  • Ukážka NAJ lego setov:

    Star Wars Millennium Falcon 75192 zložený zo 7541 dielikov – najväčší set, aký bol kedy vytvorený. Jeho rozmery sú: dĺžka 84 cm, šírka 56 cm a výška 21 cm.

    LEGO® Technic 42056 Porsche 911 GT3 RS – jedno z najkrajších modelov LEGO® Technic vôbec.

    LEGO® Ideas 21309 NASA Apollo Saturn V – neskutočne verný model skutočnej rakety letiacej na Mesiac

Ďalšie krásne modely nájdete priamo v expozícií.

Aktivity:

  • Maľovanie legom na graffity stenu. Pripravili sme pre Vás kocku pokrytú veľkými podložkami, na ktorú sa dá písať aj maľovať legom.
  • Vytváranie LEGO® mozaík podľa predlohy alebo vlastnej fantázie. Najkrajšie obrázky aj vystavíme.
  • LEGO® roboty dokážu neskutočné veci. Ak ste ich doteraz videli iba na krabici, my to zmeníme a dáme Vám ovládač do ruky. Okrem robotov tu nájdete aj LEGO® Technic 42030 VOLVO L350F.
  • Veľká DUPLO® zóna pre najmenších ale aj tých, ktorí radi stavajú rýchlo. Postaviť celé mestečko za pol hodinu? Bez problémov.
  • Stavanie s veľkými FUN BLOKMI. Kockami s dĺžkou 30 cm postavíte vežu aj dom.
  • Pretekárska dráha pre diaľkovo ovládané LEGO® pásové autá . Zahrajte si preteky a uvidíme kto vyhrá. Upozornenie – otcovia, požičajte ovládač aj svojim deťom.

Miesto konania podujatia: Liptov Arena Tatralandia

Termín podujatia: od 1. júna do 31. augusta 2018

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Veľkomoravská jednotka

Velkomoravska jednotka

Anotácia

V roku 2018 si pripomíname 1111 rokov od zániku Veľkomoravskej ríše. Pri tejto príležitosti organizátori pripravili jedinečnú výstavu, ktorej dominantou je impozantný pamätný stĺp.

Drevený stĺp je tvorený veľkomoravskými krížmi umiestnenými kolmo na seba. Tie vytvárajú obraz štyroch číslic „1“, ktoré spolu formujú pamätný rok 1111. Na každom ramene stĺpa je symbolicky vyobrazený výjav znázorňujúci jednu z najvýznamnejších udalostí veľkomoravských de­jín.

Okrem stĺpu je súčasťou výstavy aj:

  • Miniatúrna rekonštrukcia veľkomoravského valu
  • Populárno-edukačná prezentácia o zaujímavostiach týkajúcich sa Veľkej Moravy

Návštevníci sa tak zaujímavou formou dozvedia napríklad o populárnosti sokoliarstva v tomto období, o nie práve lichotivej prezývke Svätopluka (nádoba všetkej vierolomnosti, po latinsky „vagina totius perfidiae“), ale aj to, že legenda o troch Svätoplukových prútoch obsahuje historickú nepresnosť.

Miesto konania podujatia: Centro Nitra

Termín podujatia: od 1. do 31. augusta 2018

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia


Rytierska strašidelná noc na hrade Revište

Rytierska strašidelná noc Revište

Anotácia

Minulý týždeň sme vás informovali o akcii v Zveroparku v Revištskom Podzámčí. Tento víkend si môžete po návšteva parku dopriať strašenie priamo na hrade Revište. Okrem strašidiel môžete očakávať bohatý program, o ktorý sa postarajú delostrelci, mušketieri a historické divadlo, nebude chýbať ani hororové filmové predstavenie.

Miesto konania podujatia: Hrad Revište

Termín podujatia: 18. augusta 2018

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia


13. augusta 2018
Fandom SK