Tipy na týždeň 6. - 12. 8. 2018

Z bohatej ponuky podujatí na tento týždeň pre vás vyberáme tie, ktoré sú vhodné pre dospelých aj pre deti: stretnutie s legendárnym Igráčkom, pieskové kráľovstvo a dobrodružstvo v zveroparku.


Fenomén Igráček

  • Výstava pre celú rodinu
Fenomén Igráček

Anotácia

Kysucké múzeum v Čadci pozýva na výstavu legendárnej figúrky IGRÁČEK, ktorá predstaví jeho súčasnosť, históriu i výrobu.

Čadca je po Bratislave a Košiciach tretím miestom, kde sa pôvodná československá hračka na Slovensku prezentuje. Legendárni IGRÁČKOVIA z dielne Miroslava Svobodu sa tu predstavia v podobe Jaroslava Klemeša a Jána Chryzostoma Korca. Celá výstava ukáže návštevníkovi výrobu populárnej figúrky IGRÁČEK, jeho históriu, súčasnosť i výrobu. Výstava je pripravená v spolupráci s českou firmou EFKO – karton, s. r. o., ktorá IGRÁČKA vyrába, a Technickým múzeom v Brne, kde bola výstava prvýkrát inštalovaná už v roku 2011. „Výstava Fenomén IGRÁČEK je na Slovensku už po tretíkrát. Po úspechoch v Bratislave a Košiciach v Slovenskom technickom múzeu sa sťahuje do Kysuckého múzea v Čadci. Budem rád, ak i tu bude mať IGRÁČEK úspech. Po 42. rokoch od svojho vzniku v Československu sa predstavuje generácii detí, ktoré ho už pravdepodobne nepoznajú. Dúfam, že ich zaujme tak, ako zaujala ich rodičov,“ uvádza Zdeněk Rauš, kurátor výstavy Fenomén IGRÁČEK.

Miesto konania podujatia: Kysucké múzeum, Čadca
Termín podujatia: od 16. apríla do 31. augusta 2018

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Pieskové kráľovstvo na Šírave

Pieskove kralovstvo

Anotácia

Aj toto leto je pre návštevníkov Zemplínskej šíravy nachystaný letný ťahák – vodný svet fantázie v Pieskovom kráľovstve.

Pieskovému kráľovstvu na Šírave dominuje, ako inak, téma vody. Pláži pri hoteli Glamour kraľuje sympatická šíravská príšera Matilda, ktorá si na oslavu narodenín prizvala skutočné celebrity morského sveta. Deti sa určite okamžite rozbehnú za najznámejšími rybičkami na svete – Nemom a Dory. Skôr narodených možno chytí aj nostalgia pri pohľade na sochu Pepka námorníka s riadnou plechovkou špenátu. Dych vyrážajúca je živo vyzerajúca piesková socha Pirátov zo Šíravy, pripomínajúca slávnu filmovú pentalógiu Piráti z Karibiku. No a chýbať nesmie ani bájny boh morí Poseidon s malou morskou vílou.

Pieskové kráľovstvo vytvoril aj tohto roku tím okolo Adama Bakoša, dobre známeho autora ľadových sôch z Tatranského ľadového dómu. Po vlaňajšom pilotnom ročníku navyše k Pieskovému kráľovstvu pribudla aj Active X Zone. V nej si počas celého leta môžu záujemcovia zajazdiť na raftoch, paddleboarde, aquaskipperi alebo vyskúšať aqua-zorbing či vodný futbal, lezeckú stenu a airsoftovú strelnicu.

Každú sobotu až do 11. augusta (vrátane) je v Pieskovom kráľovstve pripravený animačný program pre najmenších Hráme sa v Pieskovom kráľovstve. Vždy od 15:00 do 18:00 tak na nich čaká pirátske hľadanie pokladu, vytváranie farebných obrázkov z piesku alebo modelovanie. Aktuálne info vždy nájdete aj na Facebooku Pieskového kráľovstva.

Vstupné: Neplatí sa

Miesto konania podujatia: Zemplínska Šírava – Kaluža
Termíny podujatia: od 8. júla do 12. augusta 2018

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátorov podujatia alebo na facebookovskej stránke podujatia.


Zveroparkové slávnosti

Zveroparkové slávnosti

Anotácia

V Zveroparku sa chystá 11. 8. – 12. 8. 2018 veľká udalosť „Zveroparkové slávnosti“. Organizátori pripravili rozmanitý program pre celú rodinu.

Sobota 11. 8. 2018
14:00 hod. – Rozprávka o lienke
16:00 hod. – Rozprávka o losíkovi
17:00 hod. – komentované kŕmenie losov

Nedeľa 12.8.2018
- hrnčiarske tvorivé dielne
- Múzeum vo Svätom Antone – ukážka vtáctva
13:30 hod. – Rozprávka o losíkovi
14:00 hod. – Rozprávka o lienke
15:30 hod. – Rozprávka o losíkovi
16:30 hod. – Sokoliari Kráľa Svätopluka
17:00 hod. – komentované kŕmenie losov

Celý víkend 11.8.2018 – 12.8.2018
- Rezbári
- lukostreľba
- jazdenie na koni
- skákací hrad zdarma
- maľovanie na tvár
- modelovanie balónov
- hry a súťaže
- tvorivé dielne

Celý víkend bude prebiehať pátračka v rozprávkovom okruhu. Pri vstupe dostanete papierik s úlohami a po ich vyplnení si môžete pri pokladni vyzdvihnúť malú odmenu.

Miesto konania podujatia: Zveropark, Revištské Podzámčie
Termín podujatia: 11. – 12. 8. 2018

Viac podrobností sa dozviete na facebookovskej stránke podujatia a na webovej stránke organizátora podujatia.


6. augusta 2018
Fandom SK