Tipy na týždeň 12. - 18. júla 2021

Pokračujeme s prázdninovým servisom a ponukou podujatí, ktoré vás môžu vytrhnúť zo všednej reality. Aj keď pre väčšinu podujatí platia preventívne protipandemické opatrena, stále je kam ísť a zabaviť sa, prípadne poučiť. Na tento týždeň sme si pre vás vybrali stretnutie s majstrom Leonardom, cestu do praveku, čarovný svet kaleidoskopov a nechýba ani online krst knihy Juraja Červenáka.

Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


Online krst ČERNOKŇAŽNÍK I. – nová kniha Juraja Červenáka

Anotácia

Slovenskú novinku Juraja Červenáka: Černokňažník – Vládca Krvavého ohňa sme vám už na Fandom.sk predstavovali. Prvý diel súborného vydania Černokňažníka sa už pár dní teší vašej priazni. Je načase privítať túto reprezentatívnu knihu poriadnym knižným krstom. Autor, ilustrátor a vydavateľ si to s černokňažníkom Roganom, jeho vlčím spoločníkom Goryvladom, vedmou Mirenou a ďalšími hrdinami tejto epickej fantasy ságy rozdajú v štiavnických kopcoch. A vy môžete byť pri tom!

Miesto konania podujatia: kdekoľvek

Termín podujatia: 16. 7. 2021 o 18:00 hod

Vstupné: zadarmo.

Viac podrobností sa dozviete na facebookovskej stránke udalosti.


Legendárne stroje Leonarda da Vinciho

Anotácia

Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice prináša návštevníkom počas letnej sezóny unikátnu výstavu Legendárne stroje Leonarda da Vinciho. Interaktívna výstava predstavuje najväčšie technické vynálezy a stroje renesančného majstra Leonarda da Vinciho. Autorom replík je pán Miroslav Mužík, ktorý výrobe drevených mechanizmov venoval šesť rokov. Bez jediného klinca vytvoril unikátnu kolekciu pozostávajúcu z viac ako 50 drevených makiet strojov. Súčasťou vystavených exponátov je aj maketa Leonardovho leva, ktorá vďaka súkoliam demonštruje pohyb nôh. Návštevníci si na výstave môžu pozrieť aj predchodcu vrtuľníka, najrôznejšie kladkostroje i maketu vodného tanku. K zaujímavostiam výstavy patrí aj da Vinciho bicykel.

Miesto konania podujatia: Bojnice, v budove bývalej Zámockej reštaurácie v tesnej blízkosti vstupu do Bojnického zámku

Termín podujatia: 25. 6. 2021 – 12. 9. 2021

Vstupné: neuvedené.

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Cesta do praveku

Anotácia

Archeoskanzen Nižný Myšľa pozýva na cestu do praveku historickým vlakom. Pre záujemcov je pripravený bohatý program, ktorý zahŕňa napríklad ukážky odlievania bronzu, paleokuchyňu, ukážky zbraní či spôsobov lovu.

Miesto konania podujatia: Archeoskanzen Nižná Myšľa

Termín podujatia: 17. 7., 21. 8., 18. 9., 16. 10.

Vstupné:
deti do 3 rokov – 0 €
deti, študenti, dôchodcovia – 3 €
dospelí 6 €
rodičovský lístok (max. 5 vlastných detí) 18 €

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Výstava Kaleidoskop – vedecká hračka

Anotácia

Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo výstavu s názvom Kaleidoskop – Vedecká hračka. Návštevníci sa môžu tešiť na prehliadku kaleidoskopov z najväčšej zbierky v Slovenskej republike. Táto interaktívna výstava vedeckých hračiek, hier, hlavolamov a jednoduchých neškolských fyzikálnych experimentov je určená pre malých i veľkých. Dozviete sa tu o všeličom, čo sa prostredníctvom hračiek – najmä kaleidoskopov, možno naučiť, spoznať a pochopiť. Ak navštívite Kysucké múzeum, môžete vidieť až 400 exponátov (310 kaleidoskopov rôznych konštrukcií a dizajnov, 63 vedeckých hračiek, 18 hlavolamov a 9 fyzikálnych experimentov) a to z 50 krajín sveta. Určená je pre všetkých, no najmä pre žiakov základných a stredných škôl a rodiny s deťmi.

Miesto konania podujatia: Kysucké múzeum, Čadca

Termín podujatia: od 6. 6. do 31. 10. 2021
pondelok – piatok: 8.00 – 16.00 hod.
sobota: zatvorené
nedeľa: 10.00 – 16.00 hod.

Posledný vstup na prehliadku o 15.30 hod.

Vstupné: uvedené na stránke organizátora

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si aj tipy z predchádzajúcich týždňov.


12. júla 2021
Fandom SK