Recenzia – L. D. Lapinski: Cestovná agentúra Tajné svety 2: Na konci sveta

Tajné svety 2 Na konci sveta

K Jonathanovi sa cez kufor dostane list so žiadosťou o pomoc. Vodný svet mizne a jeho obyvatelia sa boja o svoju existenciu. Podarí sa členom Tajnosvetského spolku nájsť záchranu, než bude neskoro?


L. D. Lapinski sa podarilo vydať ďalšiu knihu o mladých členoch Tajnosvetského spolku. Dobrodružstvo pokračuje tam, kde skončila prvá kniha. Ešte stále sú prázdniny, no Flick má domáce väzenie. Jonathan sa však jej mamu snaží presvedčiť, aby Flick mohla brigádovať v jeho cestovnej agentúre. Mamku ale samozrejme nezasvätia do fungovania agentúry, a tak sa Flick opäť dostane do blízkosti čarovných kufrov.

Hneď v prvý deň sa k našim hrdinom dostane prosba o pomoc. Spolu s Jonathanovou vzdialenou príbuznou Avery sa vyberú cez jeden z kufrov do vodného sveta Prielom. Ocitnú sa však v centre konfliktu medzi pirátmi, Korzármi a vodnými bytosťami. Nechtiac sa tak stanú stredobodom pozornosti, pričom sa snažia napraviť vzťahy medzi tamojšími obyvateľmi. Veľa času im však neostáva. Plochý svet sa totižto stále zmenšuje a nik nevie, ako dlho ešte vydrží.

Čo sa týka textu, druhý diel je prepracovanejší a číta sa lepšie ako jednotka. Zároveň je príbeh aj zábavnejší a ucelenejší. Flick, Avery a Jonathan neskáču z jedného univerza do druhého. Dej sa odohráva iba vo vodnom svete, ktorému vládne bojovne naladená Pirátska kráľovná. Vzťahy a politika v Prielome sú šikovne vykreslené tak, aby im porozumeli aj mladší čitatelia.

V knihe Na konci sveta sa L.D. Lapinski zaoberá aj smútkom a stratou blízkej osoby. Všetky postavy sa v rámci príbehu vyvinú a zároveň odhalia ďalší kúsok zo záhadnej cestovnej agentúry Tajné svety. Hlavná dejová línia druhej časti sa uzavrie. Tá sériová však ostáva otvorená, pričom sa viac otáznikov objaví ako zmizne. Dúfajme, že sa bude L. D. Lapinski v písaní stále zlepšovať a nakoniec sa z Tajných svetov podarí vytvoriť kultovú sériu.

Hodnotenie: 85 %

Knihu Cestovná agentúra Tajné svety 2: Na konci sveta si môžete kúpiť napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 5 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Cestovná agentúra Tajné svety 2: Na konci sveta si môžete okamžite stiahnuť v Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Cestovná agentúra Tajné svety 2: Na konci sveta
Séria: Tajné Svety II
Žáner: fantasy
Autorstvo: L. D. Lapinski
Vydavateľstvo: Ikar
Rok vydania: 2021
Jazyk: slovenský
Prekladateľ: Martin Štulrajter
Počet strán: 368
Väzba: pevná
ISBN: 9788055179223


Súvisiace linky

Recenzia – L. D. Lapinski: Cestovná agentúra Tajné svety


Recenzentku Valériu Scholtzovú k fantastike priviedol Harry Potter a odvtedy je vernou fanúšičkou tohto žánru. Momentálne ju baví objavovať slovenských autorov. Nájdete ju aj na blogu, Instagrame a Facebooku pod prezývkou Knižný predátor. Pod týmto linkom nájdete články Valérie Scholtzovej na Fandom.sk.


6. decembra 2022
Valéria Scholtzová
Zdroj informácií