Recenzia – Carlton Mellick III.: Zbouchnul jsem Satanovu dceru

Zbouchnul jsem Satanovu dceru

Volám sa Jonathan a bývam v dome z lega. A čo! Je môj, postavený vlastnými rukami. Takmer nikto ma nechápe, pre všetkých som NULA. Okrem Šódžima, ktorý je na tom rovnako. Žil som si pokojne, každý deň staval z kociek, až kým sa nezjavila ONA. Rohatá, červená a s veľkým bruchom. Vraj, že je to moje! Prd, ja som panic. Panic, ktorému cez noc záhadne očernel penis. Prosím, toto nikomu nevytárajte.


Curriculum vitae, asi…

Poznáte vo svojom okolí niekoho, z koho sa všetci smejú? Nepochopeného čudáka, hochštaplera… No, to som presne ja, Jonathan. Hoci, povedzme si to na rovinu a úprimne, mali by ste ma obdivovať. Pretože som v sebe našiel silu navzdory nesúhlasu okolia žiť svoj detský sen. O čom snívam? Že budem staviteľom v Legolande, najväčším legoumelcom na svete! Keď ma rodičia vyrazili z domu, začal som si sny plniť stavbou legodomu. Ak si myslíte, že som fakticky úplne osamelý, mýlite sa. Vlastním legofrajerku a super kámoša. Šódži je 250-kilogramový zápasník sumó. Teda… byť zápasníkom je zasa Šódžiho sen. Dosiahnuť to mu bráni iba jedna drobnosť. Šódži je stále naložený v liehu. Vlastne v pive.

Dostihla ma nočná mora každého nezávislého muža. Tehotná ženská. Keby obyčajná ženská! Táto tvrdí, že je sukuba, a ešte k tomu dcéra pekelného vládcu celého juhozápadu. Je červená, má chvost aj rohy a volá sa Voška (Veška). Navyše mi hovorí Žabiak, lebo vraj v pekle „Jonathan“ znamená „penis“. Viete si predstaviť niečo ponižujúcejšie? Nech mi tá babizňa skúsi dokázať, že je to moje. Aj keby sa jej to podarilo, nikdy sa svojej stavebnice a voľnosti nevzdám! Mám sa zamestnať, mať obyčajný dom, starať sa o rodinu? Nikdy!

O.K. Voškina família mi vysvetlila pár drobností, s použitím pomerne pádnych argumentov. Presvedčili ma. Vezmeme sa.

Moji rodičia, hoci najskôr prekypovali radostným očakávaním, sa vrhli do boja proti démonským silám. A to s pomocou svätenej vody a krucifixov, ktorých dodávateľom je Joseph, môj švagor. Kňaz, majster kung-fu, sexuálny predátor a fakt neuveriteľný hajzel.

Kým mi Voška pomáha získať prácu snov, oni kujú plány, ako sa mojej nastávajúcej a dieťaťa zbaviť. Lenže Voška je úžasná! Iba ona a Šódži rozumejú mojej duši a podporujú ma. Svadba bude! Ešte musím prežiť návštevu u svokrovcov v Pekle. Dostanem sa tam, keď nie som mŕtvy? Museli by ma asi najskôr zabiť… Doriti.

Videl som Peklo. Teraz ležíme doma, v posteli, a je nám fajn. Až rozchodím rigor mortis, chystám sa predviesť svoje umenie manažérovi z Legolandu. Ak budem mať šťastie, o svoju budúcu rodinu sa super postarám.

Joseph je riadna sviňa. To, čo chce spraviť, je nehorázne… a moja vina. Zostáva mi jediné. S Voškinými súrodencami Vandéliou a Axloxom v pätách (lebo už zase ma chcú zabiť), uháňam diaľnicou do kostola, kde je farárom ten idiot, švagor. Snáď ma fanatickí veriaci nezabijú skôr, než vysvetlím Vandélii a Axloxovi, že Vošku milujem a potrebujem ich pomoc. Vari dokážem ja sám zachrániť ženu svojich snov, ak mi nehelfnú pekelné sily? Sotva. Dorazí aj Šódži. Ak sa neožerie pod obraz a nezaspí, určite sa jeho 250 kíl a znalosť sumó, nebudem báť použiť.

Bude so mnou Peklo pri záchrane životnej lásky? Dostane sestra rozum a vyprdne sa konečne na šialeného Josepha? Narodí sa mi syn či dcéra? Získam prácu v Legolande? Toľko otázok! A vy na ne túžite zistiť odpovede. Preto neváhajte a prečítajte si, čo všetko sa naozaj stalo a či sme zažili šťastný, ružový koniec.

P.S.

Možno aj na Šódžiho niekde čaká veľká, ale že fest veľká rohatá láska…


Romantika, slzy šťastia, potrestaní zlosynovia…

Carlton Mellick sa rozhodol napísať romantický príbeh podobný telenovele. Navyše v štýle bizaro. Šialenejšia kombinácia zrejme vznikne ťažko. Peklo hroziace pohltiť dve zaľúbené duše, riadna kopa romantických lego kociek a krv, ktorá nestíha zasychať nielen na dlážke kostola. Zbouchnul jsem Satanovu dceru je vynikajúco napísaný príbeh, v ktorom sa Mellick riadne vybláznil. Napriek sladkastému obsahu nájdete v story drsný a sírovo štipľavý podtón.

S hlavným hrdinom sa stotožníte a budete mu držať palce od začiatku až do konca. Veď obyčajný chlapík, verný svojim snom, ktorého nechápe ani vlastná rodina, si sympatie zaslúži. Nehovoriac o večnej láske mladej a krásnej pekelníčky, ktorá sa svojou povahou zase tak dajako nehodí do pekla. Osudové stretnutie a prvé milovanie sú silné momenty, ktoré dokážu poznamenať každého. Jonathana tie okamihy poznačia aj doslovne, na istom citlivom mieste, každým mužom hýčkaným a milovaným. Láska hlavných hrdinov sa vyvíja, prehlbuje, prekonáva litre svätenej vody, krucifixy aj modlitby, ktoré zaľúbeným kladie pod nohy Jonathanova rodina. Postupne, ako silnie ich vzťah, schyľuje sa k tragédii. S Peklom sa predsa nezahráva.

Peklo aj Zem sú drsné, tak sa pripravte na poriadne surové finále. Vypitvané telá, končatiny démonov rozpustené svätenou vodou, rozorvané tepny, duše a Jonathan zúfalo hľadajúci Vošku.

Kniha je určená hlavne milovníkom žánru bizarofiction. Mellicka nám predstavilo minulý rok Vydavateľstvo Carcosa románom Strašidelná vagína. Čo povedať? Bol to závan sviežeho vzduchu, bizarností a šialenstva, ktorý napriek tomu všetkému mal silnú vnútornú logiku. Po jeho dočítaní ste sa právom pýtali, kde doriti ten Mellick so svojimi knihami doteraz bol?

Nepatríte medzi fanúšikov uletených zvláštností? No ak… ste schopní brať aj veľmi vážne veci s nadhľadom a cynickým humorom, netrpíte láskou k pravidlám (pretože autor, ak sa mu to hodí, poruší všetky tie známe aj neznáme), máte silný žalúdok a pri pozeraní telenoviel občas upustíte slzičku… V tom prípade potrebujete už len jedinú vec a budete skutočne šťastní a váš život bude naplnený. Román Zbouchnul jsem Satanovu dceru.

Knihu Zbouchnul jsem Satanovu dceru si môžete objednať napríklad v Martinuse momentálne so zľavou 12 %, pre podrobnosti kliknite na tento link

E-knihu Zbouchnul jsem Satanovu dceru si môžete okamžite stiahnuť Martinuse, pre podrobnosti kliknite na tento link


Zbouchnul jsem Satanovu dceru
Žáner: fantasy, horor, bizaro
Autor: Carlton Mellick III.
Vydavateľstvo: Carcosa
Rok vydania: 2019
Jazyk: český
Preklad: Milan Žáček
Väzba: brožovaná
Počet strán: 208
ISBN: 9788088243182


Recenzentka Erika Ena Adamcová píše recenzie pre domovský Fandom.sk, ale aj pre český portály Fantasy Planet. S jej článkami sa môžete stretnúť aj na weboch Sarden a Fantasymag.
Pod týmto linkom nájdete všetky články od Eny na Fandom.sk.

Súvisiaci link

Recenzia – Carlton Mellick III: Strašidelná vagína


5. septembra 2019
Ena